Sari la conținut

Instituţiile publice care încasează impozite trebuie să accepte plata cu cardul

institutiile-publice-care-incaseaza-impozite-trebuie-sa-accepte-plata-cu-cardul

Instituţiile publice care încasează impozite, taxe, amenzi, vor fi pe viitor obligate să accepte şi plata cu cardul.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat marţi proiectul de lege prin care operatorii economici furnizori de servicii de utilitate publică şi instituţiile publice care încasează impozite, taxe, amenzi au obligaţia să accepte şi plata cu cardul. Proiectul de lege a fost admis, acceptând-se unele amendamente la solicitarea de reexaminare adresată de Preşedinte.

Pentru acest proiect de lege care modifică şi completează Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.193 pe 2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată, Preşedintele Klaus Iohannis a cerut reexaminarea pe motiv că actul normativ primit spre promulgare conţine unele dispoziţii ce pot genera incertitudine juridică şi lipsă de previzibilitate în aplicare.

Una dintre prevederile adoptate se referă la faptul că "operatorii economici pot acorda avansuri în numerar la terminalele de plată, în baza contractelor încheiate cu instituţiile acceptante".

Avansul în numerar, de maximum 200 de lei, poate fi acordat de operatorii economici cu cifra de afaceri mai mare de 10.000 de euro.

Tranzacţia este asimilată retragerii de bani din bancomat. Forma iniţială a legii trimise spre promulgare prevedea obligativitatea serviciului de avans în numerar.

Camera Deputaţilor are rol decizional în acest caz, informează Agerpres.

Comentarii

Ultimă oră