Sari la conținut
intalnire-cu-literatura-pe-telefon

Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu” va lansa, la sfârşitul lunii septembrie, iZiLIT, o aplicaţie de telefon, prin care vor fi trimise zilnic celor care au aplicaţia, recomandări de lectură, cu imaginea cărţii, note scurte despre povestea dintre coperte, date despre autor şi chiar adresa de twitter sau de facebook a autorului, dacă există.

Asta în ideea că toate studiile, atât la nivel european, cât şi naţional, arată că tinerii nu mai citesc sau nu mai sunt interesaţi de fenomenul cultural.

Pe de altă parte, există o literatură română contemporană îndrăzneaţă şi valoroasă, la care însă tinerii nu au acces decât sporadic. Aplicaţia IziLIT – întâlnire zilnică cu literatura - va putea fi descărcată gratuit şi va oferi,

în fiecare zi, o altă carte spre lectură. În plus, va permite utilizatorului să trimită un comentariu legat de cartea primită sau chiar să intre în contact cu autorul prin intermediul reţelelor sociale, dar şi să exploreze cu uşurinţă cărţile din zilele anterioare cuprinse în lista de arhivă.

Comentarii

Ultimă oră