Sari la conținut

Întâlnire după 40 de ani a membrilor cenaclului de spectacole „Astra” din Brașov

intalnire-dupa-40-de-ani-a-membrilor-cenaclului-de-spectacole-astra-din-brasov-

În anul 2008, la Brașov, jurnalistul Vasile Șelaru își lansa volumul intitulat „Dicționarul scriitorilor brașoveni și al veleitarilor”, carte care, la acel moment, a stârnit un scandal fără precedent în lumea scriitorilor din România. Mulţi dintre cei care au intrat în acest dicţionar, autori de literatură din Brașov și nu numai, au apreciat că volumul nu este suficient de bine documentat, în plus existând şi comentarii de natură personală ale autorului dicţionarului la adresa unor scriitori. Vasile Şelaru s-a stins din viaţă în 2015.

La zece ani după acea tipăritură ce a aprins spiritele, Iulian Cătălui oferă publicului o replică analitică despre modul și condițiile în care trebuie să fie redactat un dicționar autentic, astfel încât, sâmbătă, 17 februarie 2018, de la ora 13, la Galeria „Kron-Art” din Brașov, str. Postăvarului nr. 18, își va lansa tomul intitulat „Tratat despre pseudo-dicționare”.

Potrivit artistului Gabriel Stan, „Tratat despre pseudo-dicţionare”, este cartea anului la editura KronArt.


  În cadrul aceluiași eveniment, George Echim își va prezenta noul său volum de versuri „Întrupare”.

Despre volume vor vorbi academicianul Alexandru Surdu, scriitorul Mircea Brenciu, prof. Florin Șindrilaru, criticul Mircea Doreanu și amfitrionul acestei manifestări, artistul plastic Gabriel Stan.

În același spațiu al artelor frumoase, după încheierea celor două lansări de carte, va avea loc un alt moment emoționant. Foștii membri ai cenaclului de spectacole „Astra” din Brașov se vor reîntâlni după 40 de ani pentru a depăna amintiri, dar și pentru a oferi asistenței mici recitaluri de muzică, umor și poezie.

Comentarii

Ultimă oră