Sari la conținut

Hălchiu este prima comună din judeţ care oferă internet gratuit la biblioteca din comună, totul în cadrul unui proiect ce îşi propune să readucă la viaţă micile instituţii de cultură din comune.  În cadrul programului, 21 de biblioteci comunale vor fi dotate cu calculatoare.
Comuna online. De vineri, localnicii din Hălchiu sunt în pas cu tehnologia şi asta pentru că la biblioteca comunală tocmai s-a inaugurat primul centru de internet din judeţul Braşov. Biblioteca din Hălchiu are acum patru calculatoare conectate la internet, dotate cu camere web, căşti şi microfoane. Pe lângă acestea, la centrul de internet se mai găseşte un scanner, o imprimată, un video proiector şi un ecran de proiecţie. Primii care au testat calculatoarele au fost elevii şcolii din Hălchiu. „Hălchiul este foarte harnic, s-a organizat prima inaugurare, doamna bibliotecară a fost foarte harnică şi ambiţioasă, mă bucur că sunt aici să văd ce frumos au organizat inaugurarea. Computerele cu acces gratuit la internet pentru public se afla la dispoziţia comunităţii”, a spus Ruxandra Nazare, coordonator Biblionet pe judeţul Braşov.
Pe banii lui Bill Gates. „Poate să vină oricine  şi chiar dacă nu ştiu să lucreze la calculator pot să-i învăţ pentru că am făcut cursuri de formare la Biblioteca Judeţeană şi pot să-i învăţ cum se deschide, cum se accesează internetul, cum se face o adresă de email”, a explicat Gabriela Ţicăiu, bibliotecară. Programul Biblionet este finanţat de Fundaţia Bill şi Melinda Gates, iar la Braşov este coordonat de Biblioteca Judeţeană George Bariţiu. Scopul acestuia este de a tehnologiza bibliotecile orăşeneşti şi comunale dar şi atragerea localnicilor către aceste locaţii.

Comentarii

Ultimă oră