Sari la conținut

Interviu în exclusivitate cu Ioan Andone. Află ce îl leagă de Braşov

ioan-andone-este-indragostit-de-brasov

Unul dintre cei mai buni tehnicieni din România a vorbit pentru Braşovul Tău despre fotbalul românesc. De câte ori are ocazia, fostul tehnician al echipelor CFR Cluj, Dinamo sau Rapid vine în oraşul de sub Tâmpa pentru a-şi încărca bateriile. Aşa s-a întâmplat şi anul acesta. După ce a petrecut sărbătorile de iarnă, alături de familie şi prieteni la Deva, Ando a dat o fugă la Braşov. „Am petrecut foarte frumos de sărbători alături de familie şi prieteni. După aceea am venit la Braşov, pentru că îmi place foarte mult acest oraş. Am un apartament aici şi am venit ca să luăm o gură de oxigen. Eu mă simt foarte bine aici şi m-am simţit excelent şi ca antrenor al acestei echipe. Îmi aduc aminte cu plăcere de perioada în care am stat pe banca Braşovului”, a spus Ioan Andone.
Un an cu bune şi rele. Când se uită înapoi la anul 2012, Andone spune că a fost un an în care a avut parte şi de bune şi de rele. „A fost un an presărat cu emoţii de tot felul. A fost foarte bine pentru că am câştigat campionatul cu CFR Cluj şi am reuşit să calific echipa în grupele Champions League, după ce am trecut de două tururi preliminare. Apoi am făcut patru puncte în trei meciuri în grupe, dar lucrurile nu mergeau prea bine în campionat. Îmi pare rău că nu am reuşit să continui pe banca CFR-ului”, a spus Ando.
Clasamentul antrenorilor. Când vine vorba de cei mai buni antrenori din anul trecut, Andone este foarte sigur că pe prima poziţie nu poate fi altcineva decât Mircea Lucescu. „Indiscutabil pe primul loc este Mircea Lucescu. A câştigat tot ce se putea câştiga în Ucraina, în Champions League s-a calificat în primăvara europeană dintr-o grupă cu Chelsea şi Juventus, două echipe foarte mari ale Europei, aşa că indiscutabil pe prima poziţie este nea Mircea. Apoi cred că pe locul doi ar trebui să fie Dan Petrescu. El a reuşit minuni în Rusia şi la Kuban Krasnodar şi la Dinamo Moscova. Pe locul trei cred că este Cosmin Olăroiu, care a reuşit să câştige campionatul din Emiratele Arabe Unite, cu o echipă care în sezonul trecut încheiase competiţia pe locul zece. Eu am antrenat acolo şi vă spun că nu e uşor să câştigi un campionat. Următorul cred că este Reghecampf. A venit cu o organizare foarte bună şi a făcut din Steaua o echipă mare. Steaua este acum o echipă de atac, cu un joc combinativ bazat pe viteză şi eu cred că au şanse să treacă şi de Ajax. Rezultatele Stelei nu sunt întâmplătoare sau norocoase. Ele au în spate o muncă foarte bine gândită”, ne-a spus Ioan Andone. Modest ca întotdeauna, Ando s-a exclus din topul antrenorilor, deşi a câşigat campionatul în România cu CFR Cluj şi a califcat echipa în grupele Champions League. „Nu îmi place să vorbesc despre mine sau despre munca mea. Îi las pe alţii să vorbească despre mine”, a mai spus Andone.
Despre Dinamo şi Rapid.  Andone nu vede cu ochi bune scandalurile de la Dinamo, dar e convins că mai marii din Şoseaua Ştefan cel Mare vor găsi soluţii pentru a trece peste această perioadă de criză. „Nu este bine ce se întâmplă la Dinamo. Aceste certuri si injurii între cei care conduc practic destinele acestui club nu fac bine nimănui. Eu cred însă că atât domnul Badea cât şi domnul Negoiţă vor găsi cele mai bune soluţii pentru ca Dinamo să treacă peste aceste momente. Nu cred că Cristi Borcea se va mai întoarce la Dinamo. La Rapid am văzut că domnul Copos are o strategie. A băgat clubul în insolvenţă, a redus cheltuielile cât de mult a putut şi acum trebuie să reuşească să rămână în prima ligă. Cu siguranţă şi cei de la Dinamo vor găsi o soluţie pentru a trece de acest impas. Ar fi urâtă Liga I fără Dinamo şi Rapid, dar cine credea acum câţiva ani că vor dispărea de pe prima scenă a fotbalului Timişoara şi Craiova...”, a spus Andone.
Vrea un proiect serios.  În 2013 Andone şi-a propus să-şi găsească o echipă care să îi ofere un proiect serios pe trei ani de zile. „Vreau un proiect de lungă durată, pentru că doar aşa se pot vedea rezultatele muncii tale. Pe perioadă scurtă este vorba doar de inspiraţia pe care o ai la schimbări sau de modul în care şti să gestionezi vestiarul şi să discuţi cu băieţii”, a mai spus Andone

Comentarii

Ultimă oră