Sari la conținut

Între 18 - 20 Mai se desfășoară „Zilele Sighișoarei 2018”

intre-18-20-mai-se-desfasoara-zilele-sighisoarei-2018

În perioada 18-20 mai 2018 Municipiul Sighișoara este în sărbătoare! În zona centrală a municipiului au loc „Zilele Sighișoarei”.

În programul evenimentului, pregătit pentru toate vârstele, au fost incluse activități culturale, manifestări sportive, expoziții de pictură, sculptură, grafică și artă foto, concerte corale, programe artistice susținute de elevii sighișoreni, dansuri săsești, maghiare și grecești, foc de artificii și mult așteptatele concerte în aer liber.

Vineri, 18 mai 2018, la ora 19.00, pe scena din Piața Sigma va avea loc deschiderea oficială a evenimentului, iar pe scenă vor evolua Grupul Coral ARMONIA, interpreții de muzică folclorică Ina Ioana Todoran, Costel Popa și Ovidiu Furnea acompaniați de orchestră, Ansamblul folcloric „Hora”din Ungheni și Ansamblul folcloric „Junii Hetiurului” .

Prima seară a evenimentului se va încheia cu programul folcloric special pregătit de interpreții Ciprian și Mihaela Istrate.

Pe parcursul celor trei zile, sighișorenii vor putea participa la competițiile sportive de handbal, fotbal și șah, se vor putea bucura de plimbări gratuite cu trenulețul, dansuri săsești, maghiare și grecești, precum și de concertele susținute de artiști de renume: Raymond, Narcotic Sound, Vunk, Sony Flame, Oana Radu și Cargo.

Sâmbătă, 19 mai 2018, Muzeul de Istorie Sighișoara marchează evenimentul internațional Noaptea Muzeelor acesta putând fi vizitat gratuit, în toate cele trei locații: Turnul cu Ceas, Colecția de Arme și Camera de Tortură, între orele 20.30 și 24.00 (ultima intrare la ora 23.30). Noaptea Muzeelor va debuta cu un recital susținut de Fanfara Sighișoara.

Duminică, 20 mai 2018, Stadionul Municipal va găzdui, la ora 11.00, meciul de fotbal demonstrativ între Echipa OldBoys și Echipa comentatorilor sportivi.

Informații suplimentare și programul complet al „Zilelor Sighișoarei” se pot obține pe: http://www.sighisoara.org.ro/portal/mures/sighisoara/portal.nsf/AllByUNID/Zilele-Sighisoarei-2018-0001442A?OpenDocument

Comentarii

Ultimă oră