Sari la conținut
intro-luna-ratbv-a-recrutat-27-de-soferi

Începând din 17 septembrie, salariul minim brut al unui şofer angajat al RATBV a crescut la 2.150 de lei. Astfel, un şofer al societăţii poate ajunge la un salariu în mână, în care sunt incluse şi bonurile de masă, de până la 2.700 de lei lunar, fără prea multe ore suplimentare.

Oferta este una atractivă, astfel că, potrivit purtătorului de cuvânt al RATBV. Silviu Ștefan, în ultima lună, 28 de persoane au susținut interviul de angajare.

10 dintre aceștia au fost deja angajaţi, iar alţi 17 sunt în procedură de angajare, un singur candidat fiind respins.

RATBV va continua însă angajările pentru a-şi putea desfăşura activitatea fără sincope.

Salariul șoferilor angajaţi ai RATBV poate crește datorită sporurilor. De exemplu, aceștia primesc un spor de 110% pentru orele lucrate în zilele de sărbătoare legală, un spor de 105% pentru orele lucrate în zilele de sâmbătă şi duminică, iar pentru orele suplimentare de 100%. În conformitate cu prevederile legale, un şofer poate lucra cel mult 32 de ore suplimentar, într-o lună.

De asemenea, cei care lucrează pe autobuze şi troleibuze articulate mai primesc un spor, de 7,5%, dar numai pe orele efectuate efectiv pe tipul acesta de autobuze.

Nu în ultimul rând, pentru fiecare zi lucrată, la salariul de bază se mai adaugă şi un tichet de masă în valoare de 15 lei.

Comentarii

Ultimă oră