Sari la conținut
investitii-in-infrastructura-in-judet

Deputatul PNL Mihai Donțu,  membru în Comisia de buget-finanțe a Camerei Deputaților, a prezentat, care sunt obiectivele pentru care va face lobby să fie cuprinse în proiectul de buget pe acest an.

„Principalele proiecte pe care le susțin sunt cele de infrastructură. Sunt investiții multianuale, care necesită sume importante de bani, așa cum este repararea capitală a drumului Șercaia – Hoghiz, denumit pe bună dreptate «Drumul Rușinii». Am vorbit personal cu dl. ministru Fenechiu (ministrul Transporturilor – n.r.) ca județul Brașov să fie prins cu o sumă considerabilă la capitolul investiții pentru drumuri, în contextul în care, după cum se știe, în ultimii patru ani Brașovul a primit cei mai puțini bani la drumuri, de la guvernele din acea perioadă. A existat ideea de a clasifica drumul județean în drum național, ca să fie finanțat de la bugetul de stat, dar această acțiune durează foarte mult timp, este nevoie de avizul de la patru ministere, pentru a fi apoi discutată și aprobată în Guvern. De aceea, este mult mai simplu să se aloce bani pe investiții județului Brașov, «văduvit» pe nedrept la acest capitol, iar lucrările să înceapă cât mai repede“, a precizat Mihai Donțu, pentru newsbv.ro.
De asemenea, deputatul PNL mai dorește să obțină sprijin pentru dezvoltarea parcului industrial de la Feldioara, dar și înființarea unuia la Codlea, în zona industrială, ambele cu impact major social, în privința înființării de locuri de muncă. Tot pentru Codlea, la capitolul investiții în infrastructură, Mihai Donțu spune că va face lobby pentru aprobarea finanțării realizării ocolitoarea municipiului, pentru a scoate traficul greu din localitate.
„Un alt proiect de suflet pentru mine este dezvoltarea turismului ecumenic și cultural în zona Rupea. Aici sunt o mulțime de locuințe care au apaținut sau apațin parohiilor – române, maghiare sau săsești, care sunt într-un stadiu avansat de degradare. Se pot aloca fonduri pentru refacerea lor și introducerea lor în circuitul turistic, agroturistic, mai precis. Sunt foarte multe biserici fortificate de o frumusețe deosebită, care sunt necunoscute și pot fi introduse în circuitul turistic“, a punctat Donțu.

Comentarii

Ultimă oră