Sari la conținut
isaila-vrea-la-euro-

România poate obţine biletele pentru Euo 2016! Turneul final din Franţa este dorinţa fiecărui suporter, iar pentru ca acest lucru, tricolorii vor avea de trecut două teste extrem de importante: joi cu Finlanda şi duminică în Feroe. Daniel Isăilă a vorbit despre şansele de calificare ale naţionalei, dar şi despre ce îşi doreşte de la ultimele două meciuri.

România joacă joi seara, cu începere de la 21.45, ultimul meci de pe teren propriu din Grupa F de calificare la Euro 2016. Meciul împotriva Finlandei este extrem de important, ţinând cont că tricolorii sunt pe locul doi în grupă, cu 16 puncte, poziţie care asigură calificarea la turneul final din Franţa. Mai mult, cu patru puncte strânse din ultimele două meciuri, tricolorii au asigurate biletele la Campionatul European.

Alături de Viorel Moldovan şi Ionuţ Badea, Daniel Isăilă este unul dintre secunzii lui Anghel Iordănescu la prima reprezentativă. Fostul antrenor al Astrei şi Braşovului îşi doreşte victoria în jocurile cu Finlanda şi Insulele Feroe.

„Mai sunt două meciuri. Practic nouă ne trebuie patru puncte din această dublă şi suntem matematic calificaţi. Dar, noi ne dorim să câştigăm ambele jocuri” - Daniel Isăilă, antrenor secund naţională

La fel ca şi ceilalţi oficiali ai Federaţiei Române de Fotbal, Daniel Isăilă nu a adus în discuţie spectacolul fotbalistic, ci mai degrabă jocul la rezultat.

„Nu cred că de combativitate ducem lipsă la echipa naţională. Eu sper să facem jocuri bune şi să câştigăm. Cel mai important este calificarea, rezultatul, pentru că asta rămâne” - Daniel Isăilă, antrenor secund naţională

Isăilă este conştient de faptul că aria de selecţie nu îi mai oferă lui Anghel Iordănescu prea multe opţiuni, în condiţiile în care nivelul din prima ligă a scăzut foarte mult, iar echipele apelează deseori la fotbalişti străini.

„Din păcate, ştim cu toţii, nu mai e niciun secret. Nivelul în ultimul timp a scăzut foarte mult. Aria de selecţie este destul de redusă. Sunt foarte mulţi jucători străini în campionatul nostru, foarte multe echipe cu câte 8, 9, 10 jucători străini în primul 11 şi asta spune multe” - Daniel Isăilă, antrenor secund naţională

Istoria spune că naţionala României nu a pierdut niciodată cu reprezentativa Finlandei. Mai mult, jocul de joi seara se va disputa pe un stadion plin, după ce Federaţia Română a fost iertată de UEFA şi a permis accesul fanilor pe Arena Naţională. Biletele puse în vânzare au fost epuizate în timp record. După meciul cu finlandezii, tricolorii vor juca ultimul joc din Grupa F duminică seara, de la 19.00, în Insulele Feroe.

Comentarii

Ultimă oră