Sari la conținut

Iulia Benga, a câştigat trei din cele patru curse feminine la FIS SES Nation Cup

iulia-benga-a-castigat-trei-din-cele-patru-curse-feminine-la-fis-ses-nation-cup

Iulia Benga a câştigat trei din cele patru curse feminine de slalom ale FIS SES Nation Cup, competiţie internaţională de schi care s-a desfăşurat zilele trecute în Poiana Braşov. Mai mult, în cea de-a patra a terminat pe locul secund, după Maria Ioana Constantin.

Braşoveanca şi-a continuat astfel parcursul foarte bun din acest sezon, după patru curse în Bulgaria, cu două clasări pe ultima treaptă a podiumului, la Pamporovo şi la Borovets.


    „Am continuat să mă antrenez şi rezultatele au continuat să vină. Mi-aş fi dorit să câştig în toate cele patru zile în Poiană, dar e în regulă şi cu o clasare pe poziţia a doua. Sunt mulţumită de rezultate, împlinită sufleteşte. Când m-am reapucat de schi am vrut podiumuri. Din 18 curse internaţionale la care am participat de atunci, în 14 am terminat pe podium. Deci... obiectiv îndeplinit”, a spus sportiva care se pregăteşte în continuare pentru Campionatele Naţionale ale României.


   Speranţă a schiului românesc în urmă cu un deceniu, după 8 ani de pauză, cu trei copii şi tot atâtea operaţii de cezariană, soţia fotbalistului Alex Benga a revenit pe pârtie în iarna trecută, la vârsta de 30 de ani.


  „Este un model pentru schiul românesc! Ar trebui susţinută! Eu la club o susţin cu tot ce e nevoie. Merge foarte bine! Este cel mai de valoare sportiv al României la schi şi un exemplu pentru tânăra generaţie. Cu 3 copii reuşeşte să se antreneze, să meargă la concursuri şi să aibă rezultate remarcabile”, a spus antrenorul Iuliei, Ioan Gabriel Nan.


     La masculin, cursele din Poiana Braşov au fost câştigate de Ştefan Claudiu Tudoran, Viktor Petkov (Macedonia), Eldar Salihovic (Muntenegru) şi Robert Zold.

Comentarii

Ultimă oră