Sari la conținut

Jocul „Balena albastră” face în continuare victime

jocul-balena-albastra-face-in-continuare-victime

Săptămâna trecută, o adolescentă de 15 ani, care învaţă la Liceul Tehnologic din Râşnov, şi-a instalat pe telefon aplicaţia „Balena albastră” în timp ce era acasă. A primit apoi o listă cu provocările peste care trebuia să treacă.

Ca să demonstreze că şi-a instalat aplicaţia, fata a postat pe facebook  lista cu provocări. Fata a mers apoi la Poliţie să povestească ce a făcut. Conducerea liceului din Râşnov, unde învaţă adolescenta, a început să ia măsuri pentru a limita accesul elevilor la astfel de site-uri, blocand accesul la linkurile respective, însă blocajul se poate face numai la nivelul rețelei interne a școlii, iar fata și-a descarcat aplicația pe telefonul ei, acasă.

Inspectoratul Şcolar Judeţean a organizat, de urgenţă, săptămâna trecută, o întâlnire cu toţi şefii de unităţi de învăţământ, cu părinţi, psihologi, dar şi cu autorităţile locale. Acesta nu este sigurul caz care pune pe jar autorităţile din Braşov.

În urmă cu o săptămână, o tânără de 19 ani, instituţionalizată la centrul de plasament din Codlea, şi-a instalat „Balena albastră” pe telefon. Fata nu a ajuns cu jocul foarte departe pentru că s-a speriat şi a anunţat conducerea centrului.

Ancheta în cazul celor două fete a fost preluată de procurorii DIICOT Braşov.

Comentarii

Ultimă oră