Sari la conținut

„Vienna Magic – Christmas Edition”, cu Johann Strauss Ensemble la Brașov

johann-strauss-ensemble-la-brasov-in-cadrul-turneului-vienna-magic-christmas-edition

De 14 ani, mii de spectatori din România se bucură de atmosfera sărbătorilor de iarnă pe ritmurile fermecătoare ale muzicii clasice vieneze, în interpretarea faimoasei orchestre Johann Strauss Ensemble, condusă de charismaticul dirijor Russel McGregor.

Tradiţia continuă şi în acest an, al 15-lea, iar noul concert al muzicienilor austrieci, intitulat „Vienna Magic - Christmas Edition” răsună pe scenele mai multor oraşe din ţara noastră. La Braşov, concertul este programat în 11 decembrie 2018.


  Ansamblul Johann Strauss Ensemble va sărbători muzica clasică vieneză, pe data de 11 decembrie 2018, la Teatrul „Sică Alexandrescu, în cadrul noului turneu național „Vienna Magic – Christmas Edition”.

Pe 11 decembrie 2018, de la ora 19.00, la Teatrul „Sică Alexandrescu” din Brașov, va avea loc regalul susținut de Johann Strauss Ensemble, ansamblul artistic din care fac parte unii dintre cei mai talentați muzicieni ai Austriei.

Lucrări muzicale ce aparţin marilor compozitori Johann Strauss I şi II, compoziţii de Franz Lehar, Karl Komzak, Julius Fucik, dar şi temele de Crăciun create de Johann Sebastian Bach, sunt doar câteva dintre bijuteriile muzicale care vor înnobila programul concertului „Vienna Magic – Christmas Edition”, timp de două ore.

Atracţia concertelor susţinute de orchestra austriacă se datorează, în mare parte, magnetismului lui Russel McGregor, dirijor şi prim-solist, deţinător al unei viori fabricate de Carlo Giuseppe Testore în anul 1697, „sora mai mică” a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart. În acompaniamentul sau sub bagheta lui Russel McGregor, au performat artişti celebri din aria muzicii de operă, precum Luciano Pavarotti, Jose Carreras sau Ildiko Raimondi.


   Artiștii au adoptat stilul Stehgeiger, care se referă la dublul rol al concertmaestrului, el fiind, în același timp, și dirijor și solist, pentru a se apropia de farmecul muzical autentic straussian.

Concertele orchestrei Johann Strauss Ensemble sunt susţinute, de fiecare dată, cu casa închisă, deși prețul unui bilet variază în funcție de categoria de loc, între 100-150 de lei.

Comentarii

Ultimă oră