Sari la conținut

Jucătorii lui FC Braşov au intrat în vacanță

jucatorii-lui-fc-brasov-au-intrat-in-vacanta

Cu 26 de puncte acumulate (19 cucerite pe teren propriu şi 7 în deplasare), zestre care ține echipa de sub Tâmpa pe locul 8 în clasament, FC Braşov a intrat în vacanță! Pauza de iarnă nu va fi însă una liniştită pentru oficialii clubului, care vor încerca să găsească cele mai bune soluții pentru echipă, în perioada de mercato.
„Una peste alta, este OK!”. FC Braşov termină 2012 pe locul 8 în clasament, poziție nesperată de multă lume la startul sezonului. Lotul nu este unul de senzație, iar dubluri pe posturi nu prea există. Schimbările de pe banca tehnică au devenit şi ele „specialitatea casei” la Braşov, condiții în care să ocupi locul 8 după 19 etape consumate reprezintă o performanță!
„Am încheiat un an destul de bun pentru noi, dar se putea să fie şi mai bine. Consider că în acest tur prelungit, la majoritatea partidelor pe care le-am pregătit împreună cu Ioan Naghi şi cu Andrei Şanta am avut evoluţii bune, dar şi rezultate care ne-au mulţumit. Acestea pot crea premise pentru un retur pe care îl putem aborda cu încredere, sperând într-o clasare în partea superioară a clasamentului.”, a declarat antrenorul Adrian Szabo.
„Am fost convinşi, încă de la început, că nu vom avea o viaţă uşoară, ţinând cont şi de lotul cu care am plecat la drum. Mai mult, am schimbat şi trei antrenori. Aceste aspecte au afectat echipa, dar până la urmă ne-au ajutat să-l găsim pe Adrian Szabo pentru postul de «principal». Dacă reuşeam să câştigăm la Severin, cu 29 de puncte puteam spune că ar fi fost o primă parte a campionatului nesperată. Una peste alta, este O.K. şi aşa. Le-am învins pe FC Vaslui, Rapid, Steaua, am făcut egal cu Dinamo” spune şi directorul general al stegarilor, Ioan Stamatopol.
Se va pune accent pe tineri. FC Braşov va căuta soluții pentru a se întări în pauza com­pe­ti­țională. Sunt deja vizați câțiva ju­cători de valoare, cu ex­pe­rien­ță, dar se va da credit şi tinerilor fotbalişti din propria pepinieră. „Deocamdată nu se pune problema ca cineva să plece. Vom face o analiză a jucătorilor şi apoi vom vedea dacă vor apărea nume noi. În acest moment ne gândim să mergem şi pe varianta de a folosi jucători din propria pepinieră. Avem la Braşov fotbalişti talentaţi, care merită o şansă din partea clubului la care s-au format”, spune Adrian Szabo.
„Ne-am dori un atacant şi încă un mijlocaş. Cei de la CFR ne-au propus să îi împru-mutăm pe Liviu Ganea, Nicoară şi Hora, dar patronul Ioan Nicolae nu mai vrea fotbalişti împrumutaţi. Vom încerca să îl transferăm definitiv şi pe Batin. Este criză, vor apărea mulţi jucători la preţuri corecte” a declarat directorul general al galben-negrilor, Ioan Stamatopol.
Se va merge pe mâna lui Szabo. Patronul echipei, Ioan Neculaie, se gândeşte la o variantă de a-l păstra la echipă pe Adrian Szabo. La începutul lui 2013 nu vor fi ținute cursuri pentru obținerea licenței Pro, drept pentru care la echipă va fi adus un tehnician care să aibă această licență, dar deciziile îi vor aparține lui Szabo. „Avem patru variante de antrenori cu licenţa Pro, din care vom alege unul. Tot Szabo se va ocupa de echipă, dar ne trebuie un antrenor cu licenţă, acesta fiind regulamentul impus de federaţie” spune directorul Ioan Stamatopol.
Scump, foarte scump, kilogramul în plus… Fotbaliştii de la FC Braşov vor fi în vacanță până în data de 15 ianuarie. De sărbători, stegarii vor trebui să fie foarte atenți la mesele super apetisante, dacă nu vor să dea … gol în propriile portofele! La plecarea în vacanță, jucătorii au primit un program de pregătire, iar la reunire, pentru fiecare kilogram în plus vor plăti câte 300 de euro!
Pregătire combinată. Galben-negrii vor reveni din vacanță în data de 15 ianuarie. După obişnuita vizită medicală, braşovenii vor face un prim stagiu de pregătire, chiar acasă. „O săptămână ne vom pregăti la baza proprie, apoi vom efectua un cantonament montan în zonă. Alţii dau bani grei să vină la Poiana Braşov, de ce să nu profităm. Apoi, vom efectua şi un stagiu de pregătire extern, pentru jocuri” a mai declarat directorul general de la FC Braşov, Ioan Stamatopol. Stagiul de pregătire extern se va derula cel mai probabil în Turcia sau Spania.

Comentarii

Ultimă oră