Sari la conținut

Jucătorul englez de snooker Judd Trump a câştigat European Masters de la Bucureşti

jucatorul-englez-de-snooker-judd-trump-a-castigat-european-masters-de-la-bucuresti

Jucătorul englez de snooker Judd Trump a câştigat, duminică, turneul European Masters de la Bucureşti, desfăşurat la Circul Globus, după ce a trecut în finală de conaţionalul Ronnie O’Sullivan, scor 9-8.

Ronnie O'Sullivan, cvintuplu campion mondial, a condus cu 5-3 la finalul primei sesiuni. Judd Trump a revenit mai concentrat şi a câştigat următoarele trei frame-uri, inclusiv break-uri de minimum 100 de puncte consecutive, pentru a prelua conducerea. O'Sullivan, considerat favorit înaintea finalei, a părut aproape de victorie după ce a câştigat următoarele trei frame-uri şi a dus scorul la 8-6. Dar Trump a remontat handicapul şi şi-a adjudecat ultimele trei frame-uri.

Finala European Masters de la Bucureşti, al doilea eveniment ca importanţă în calendarul european World Snooker, s-a desfăşurat după sistemul cel mai bun din 17 frame-uri.

În semifinale, Ronnie O'Sullivan l-a învins fără drept de apel pe Neil Robertson, scor 6-0, în timp ce Judd Trump a câştigat cu 6-2 împotriva lui Mark Selby.

Bilanţul confruntărilor directe între Ronnie O'Sullivan şi Judd Trump a devenit egal, 7-7. Judd Trump (27 de ani) a câştigat cel de-al şaselea titlu de clasament din carieră.

"A fost un meci foarte greu. Ronnie nu a făcut unul dintre cele mai bune meciuri, dar chiar şi aşa ar fi putut să mă bată. Acest lucru demonstrează cât de bun este. Te pune sub presiune doar dacă stă lângă tine...cum nu o face nimeni altcineva", a spus Trump la finalul partidei, citat de BBC.

Finalistul European Masters de la Bucureşti a primit un cec de 35.000 de euro, iar câştigătorul a primit 75.000 de euro.

Comentarii

Ultimă oră