Sari la conținut

Junioarele III de la Corona Brașov încep lupta pentru aur

junioarele-iii-de-la-corona-brasov-incep-lupta-pentru-aur

Junioarele III de la Corona Brașov încep lupta pentru medaliile de aur la turneul final al Campionatului Național, găzduit de Sala Sporturilor „Dumitru Popescu Colibași”.


Echipa de junioare III a clubului Corona Brașov s-a calificat fără probleme la turneul final al Campionatului Național de handbal feminin. Fetele antrenate de Dumitru Berbece au făcut ce au vrut cu adversarii din turnul semifinal de la Roman și au obținut dreptul de a se bate la titlu. Fetele de sub Tâmpa au terminat turneul semifinal cu cinci victorii din tot atâtea posibile și cu maxim de puncte, trupa lui Berbece defilând spre turneul final ce se va disputa începând de miercuri la Brașov. După performanțele obținute la turneul semifinal, brașovencele se gândesc doar la medaliile de aur. „Obiectivul nostru este titlul. Cu gândul acesta am pornit la drum în acest campionat. Am muncit foarte mult și suntem conștiente ca va fi un turneu final foarte dificil, dar ne-am pregătit bine și sperăm să cucerim medaliile de aur”, a spus Ana Maria Berbece. „O să fie un turneu dificil. Sunt cele mai bune opt echipe din țară la această categorie de vârstă și fiecare meci va fi o adevărată finală. Suntem pregătite din toate punctele de vedere și vrem să câștigăm titlul de campioane”, a spus și Sorina Târcă. „De la începutul sezonului muncim pentru acest vis, de a fi campioane naționale. Vom da totul în fiecare meci și sperăm ca la final să ne bucurăm de medaliile de aur”, a spus o altă jucătoare a Coronei Brașov, Ana Maria Lopătaru.


Un turneu dificil. Pentru a reuși să-și atârne de gât cele mai strălucitoare medalii, micile handbaliste de sub Tâmpa trebuie să treacă la turneul final de formațiile CSS Călărași, Olimpic Târgu Mureș, CSS Tulcea, CSM Ploiești, CSS Caracal, CSSS Viitorul Cluj-Napoca și CS Mori Torok Râmnicu Vâlcea. Chiar dacă până în această fază a competiției și-au spulberat adversarii, fetele de la Corona sunt convinse că va fi un turneu final dificil. „Toate echipele sunt foarte bune. Practic, toate meciurile sunt adevărate finale de campionat. Cred că cel mai dificil adversar este echipa din Caracal, dar sunt convinsă ca avem tot ce ne trebuie pentru a trece și de ele, suntem pregătite”, a spus Sorina Târcă. „Caracalul are tradiție în handbalul feminin la nivel de junioare. Și la această grupă de vârstă au o echipă foarte bună, care are în componență și jucătoare care sunt convocate la lotul național de cadete. Dacă fetele joacă ceea ce știu și se mențin la nivelul pe care l-au arătat în acest sezon, atunci pot trece peste orice adversar, chiar și peste Caracal. Au muncit foarte mult, s-au antrenat bine și sunt pregătite fizic, mental și tehnico-tactic pentru a câștiga acest turneu”, a spus antrenorul Coronei, Dumitru Berbece.


Presiune suplimentară. Trupa brașoveană va fi gazda turneului final, iar prezența în tribune a familiilor și prietenilor poate fi o presiune suplimentară pe umerii micuțelor handbaliste. „Mi-am pus și eu întrebarea aceasta, dacă ar fi fost mai bine să jucăm în deplasare, dar cred că fetele trebuie să se obișnuiască să joace în fața publicului brașovean. Cred că prezența familiilor și prietenilor în tribune poate fi o presiune pozitivă, le poate motiva suplimentar pe fete. Este important să se obișnuiască încă de la această vârstă să joace meciuri cu miză, cu spectatori în tribune și cu presiune. Cred că atunci când vor ajunge să joace la echipa mare, aceste meciuri le vor fi de folos. Sper să treacă repede peste trac și emoții și să aibă parte de un turneu cât mai reușit”, a spus tehnicianul Coronei, Dumitru Berbece. Trupa de sub Tâmpa va debuta la turneul final miercuri, de la ora 17.00, în compania formației CSS Viitorul Cluj Napoca.

Comentarii

Ultimă oră