Sari la conținut
korona-mall-tot-mai-departe-de-a-fi-realizat

Până anii trecuți foarte activi în a anunța noutățiel în ceea ce privește proiectul Korona Mall din Brașov, polonezii de la Echo Investment au început să se ascundă când vine vorba de a comunica cu privire la planurile de dezvoltare. Mai mult, în piață se știe că în luna august biroul Echo Investment din București, cel care se ocupa de închirierea spațiilor din viitorul centru comercial, se va închide.
Compania, controlată de omul de afaceri polonez Michal Solowow, nici măcar nu a anunțat pe bursa poloneză tranzacția de la începutul primăverii prin care participațiile acestuia urmau să fie preluate de PIMCO, cel mai mare fond mutual de obligaţiuni, şi Griffin Real Estate, parte din Oaktree Capital Management, firmă de gestionare a activelor şi specializată în strategii de investiţii alternative. Probabil pentru că încă se așteaptă un răspuns de la autoritățile europene din domeniul concurenței în ceea ce privelte realizarea tranzacției, scrie bizbrasov.ro.
      Cele două fonduri vor să-şi crească participaţia în Echo Investment la 66%, şi au convenit să cumpere participaţia de 41,55% deţinută de Michal Solowow. Acordul a fost semnat pe 28 februarie 2015, iar părţile implicate în tranzacţie aşteaptă aprobarea autorităţii de concurenţă. Capitalizarea de piaţă a Echo Investment este de circa 700 de milioane de euro, iar valoarea proprietăţilor din portofoliu se ridică la 1,5 miliarde de euro. „Următorul pas este să facem apel la ceilalţi investitori să vândă până la 66% din Echo Investment. Nu intenţionăm să cumpărăm 100% din companie şi nici nu vrem să o delistăm”, se arată într-o declaraţie a celor două fonduri.

Comentarii

Ultimă oră