Sari la conținut
la-brasov-torturi-ca-la-new-york

E dulce, are nenumărate flori care îţi dau impresia că sunt naturale şi, mai mult decât atât, poate îmbrăca orice formă visată de pretenţioşii în materie de dulciuri!
Vorbim de tort, cea mai mare prăjitură, realizată însă cu măiestrie de o braşoveancă. Aceasta ce a studiat arta decorării torturilor la New York. A învăţat de la americani diferite metode de design culinar şi acum le aplică la Braşov, în propriul laborator de patiserie-cofetărie. Consuela Chiriţă iubeşte natura şi reuşeşte, fără prea mult efort, să transpună totul… în forme dulci. Ideile trăsnite le pune în practică alături de o echipă de 30 de cofetari.
400 de ore de design în arta decorării dulciurilor. Este absolventă a două facultăţi: Drept şi Relaţii Internaţionale. Cu toate acestea, s-a decis să-şi schimbe profesia, şi de cinci ani este maestru cofetar la Braşov. Consuela Chiriţă şi-a creat propriul laborator şi a deschis apoi o cofetărie de renume în oraş. Toate acestea după ce s-a întors din Statele Unite, unde a studiat patru sute de ore de design în arta decorării dulciurilor,  la French Culinary Institute, o şcoală de top renumită în New York. Idei de design are nenumărate. Şi a reuşit să demonstreze asta. „Am lucrat nişte trandafiri şi nişte cale, aşa arată un trandafir lucrat mult mai fin în pastă de zahăr, în diferite culori, pentru o cromatică mai veselă. Americanii, de la care am învăţat foarte multe, sunt extraordinari. Am avut privilegiul să fac ore cu unul dintre marii maeştri în domeniu. Mă bucur că am făcut acest lucru, a meritat efortul, deplasarea şi cheltuiala. A meritat să învăţ aceste lucruri şi  mă bucur că le pot implementa şi la noi, dar e bine să păstrăm din tradiţiile noastre şi din ceea ce maeştrii bucătari au şcolarizat de-a lungul timpului”, ne-a povestit Consuela Chiriţă, maestru cofetar.
5% genialitate. Consuela Chiriţă spune că nu a furat secretul gătitului de la mama, aşa cum se întâmplă în foarte multe cazuri. „Cineva mi-a zis că îţi trebuie un pic de talent combinat cu dăruinţă, cu pasiune şi cu absolut toate calităţile astea  care împreună coroborează, dar un 5% un pic de genialitate”, a mai adăugat Consuela Chiriţă, maestru cofetar. Alături de Consuela, muncesc şi alte doamne talentate. În laborator e forfotă mare încă de la primele ore ale dimineţii. Atunci când nu lucrează la laborator, doamna Chiriţă petrece o mare parte din timp la cofetărie. Este atentă la detalii şi verifică fiecare produs în parte. Vrea ca toţi clienţii să fie mulţumiţi şi pentru asta le pregăteşte mereu câte o zi dulce.

Comentarii

Ultimă oră