Sari la conținut

La Făgăraş a fost inaugurată „Casa Betleem”, un centru de zi pentru persoane cu dizabilităţi

la-fagaras-a-fost-inaugurata-casa-betleem-un-centru-de-zi-pentru-persoane-cu-dizabilitati

Vor găsi la „Casa Betleem” îngrijire şi persoanele singure, nevoiaşii sau bătrânii părăsiţi de familie sau rude!

Vineri a fost inaugurat, la Făgăraş, noul centru de zi pentru persoanele cu dizabilităţi realizat de Societatea de Binefacere Diakonia.

Cu aceeași ocazie a avut loc și o slujbă de sfinţire a edificiului, oficiată de Preasfinţitul Ilarion Făgărăşanul Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, care l-a avut alături pe părintele Cornel Ursu, parohul bisericii „Sfântul Ioan Botezătorul” din municipiu.

Noul centru de zi pentru persoanele cu dizabilități, aflat pe strada Inocențiu Micu Klein, nr. 24, a fost realizat de Societatea de Binefacere Diakonia.

După o îndelungată experienţă, în anul 2014 la Diakonia a început un serviciu nou destinat sprijinirii familiilor cu persoane cu dizabilităţi, unde asistente sociale, asistente medicale, mergeau la domiciliul acestor persoane şi desfăşurau activităţi de specialitate. Apoi s-a născut ideea de a veni în folosul acestor familii şi astfel s-a creat acest centru, cu scopul de a le oferi persoanelor cu dizabilităţi, copii şi adulţi, un loc în care să desfăşoare activităţi şi să socializeze. La „Casa Betleem” vor avea acces toate persoanele interesate din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului. Centrul oferă programe educaţionale şi de terapie ocupaţională.

Sub egida „Viitorul nu este un loc care ne aşteaptă, ci un proiect care se construieşte”, Centrul de zi Făgăraş a fost edificat şi dat în folosinţă într-un timp record de 18 luni.

Clădirea se întinde pe două nivele, fiind prevăzută cu lift, în incintă fiind amenajate diferite spaţii pentru copii, ateliere diverse precum tâmplărie şi fierărie, de croitorie şi ţesătorie.

La acest centru vor putea beneficia de servicii de calitate copii şi adulţi cu dizabilităţi sub îndrumarea asistenţilor sociali, psihologilor specialişti clinicieni, specialiştilor în autism metoda Teach şi Aba, asistentelor medicale, instructorilor de ergoterapie și chiar a unui maistru în prelucrarea lemnului şi fierului. Vor găsi la acest centru îngrijire şi persoanele singure, nevoiaşii sau bătrânii părăsiţi de familie sau rude.

Comentarii

Ultimă oră