Sari la conținut

La majorat, italienii primesc 500 de euro pentru cultură

la-majorat-italienii-primesc-500-de-euro-pentru-cultura

În Italia adolescenții care împlinesc vârsta de 18 ani primesc un bonus foarte atractiv, în valoare de 500 de euro pentru cultură.

  Dezbaterile au durat în Parlament 8 luni și jumătate dar așteptarea a meritat! De anul acesta şclolar, tinerii italieni îşi obţin de la stat micul dar de majorat. Cei 500 de euro pot fi cheltuiți pe cărți – nu neapărat școlare , pe DVD-uri, bilete de intrare în muzee sau în situri arheologice, bilete pentru cinema, teatru, expoziții, concerte sau alte evenimente culturale. Achiziționarea acestor produse se poate face on-line pe o aplicație, o platformă pe care tinerii și-o pot descărca direct pe telefonul personal. Banii nu pot fi utilizaţi în alte scopuri.

  Numărul total al adolescenților care anul acesta sărbatoresc cei 18 ani – în Italia - și care vor primi acești bani este de 574.593.

Acţiunea îi va ajuta mai ales pe acei tineri care nu au posibilități materiale și nu își pot permite să cumpere cărți sau să viziteze muzee, nici măcar cu bilete reduse. Datorită acestei inițiative toţi tinerii vor putea participa la diverse evenimente şi îşi vor cheltui banii primiţi la muzee, în cinematografe sau la concerte.

De acest bonus pot beneficia și adolescenții străini rezidenți în Italia, inclusiv românii.


   Bonus-ul acesta de 500 de euro le poate fi foarte util în primul rând familiilor care nu își permit să le ofere copiilor toare bani care pot fi folosiți în timpul liber, ca să meargă la muzee, la spectacole, la film sau la teatru.

Comentarii

Ultimă oră