Sari la conținut

Angajaţii mai multor firme de pe Calea Bucureşti au ajuns la disperare din cauza semnelor de circulaţie instalată pe stradă. Oamenii spun că nu mai au pe unde să-şi parcheze maşinile şi că vor ajunge cu ele în sediul firmelor.

Nemulţumiţi sunt şi cetăţenii care vin la centrele comerciale sau la băncile de aici. Stau la pândă la geamul societăţilor unde sunt angajaţi pentru a fi siguri că maşinile lor nu vor fi ridicate de firma specializată.

Locuri puţine, semne multe.

Este situaţia persoanelor care au avut ghinionul să vină la serviciu pe Calea Bucureşti numărul 94. Aici au fost montate semne de circulaţie care îi enervează la culme. Oprirea este interzisă, iar locurile de parcare sunt puţine, iar majoritatea sunt plătite la primărie de către locuitorii din zonă.
„Primăria a instalat semne care înseamnă oprirea interzisă, semne care sunt puse total discriminatoriu pentru toate persoanele care au treabă în această zonă. Eu nu au cum să oprească, aici e oprirea interzisă. Nu avem unde să parcăm. Parcăm pe acest spaţiu  care nu încurcă pe nimeni”, ne-a spus Paul Martin, director societate comercială. Şi şoferii care ajung ocazional aici stau în maşină de frică să nu rămână fără autoturism.

Parchează „la risc”.

Cei care au treabă la bancă sau vor să facă mici cumpărături riscă pe pielea lor. „Consider ca Primăria a montat aceste semne abuziv şi nu e normal nici pentru noi care nu avem unde să parcăm maşinile”, ne-a spus un şofer nemulţumit. Sătui de situaţia enervantă oamenii au găsit o soluţie. „Mă ajută să pun maşina în sediul firmei, o plantăm acolo şi astfel facem un depozit de maşini”, ne-a mai spus Paul Martin.

Recomandare: mergeţi pe jos.

Oficialii municipalităţii le sugerează angajaţilor să vină pe jos la serviciu. „Soluţia este atâta timp cât ei nu au un loc de parcare unde să-şi lase maşina ori să o lase la distanţă ori să folosească alte mijloace de transport”, ne-a spus Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Braşov. Problema parcărilor şi a locurilor în care oprirea este interzisă poate fi observată şi în alte locuri din Braşov. „Altă soluţie pentru zonele foarte aglomerate nu există. Sunt zone cu partere comerciale unde am putut să lăsăm mai multe locuri de parcare , scopul a fost cam jumătate să fie pentru clienţi şi jumătate pentru cetăţeni. Dar sunt şi zone, cum e cea la care faceţi referire unde fiind foarte multe maşini să lăsăm mai puţine locuri pentru clienţii spaţiilor comerciale”, a mai spus Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Braşov.

Laura Nilescu

Comentarii

Ultimă oră