Sari la conținut

La Săcele, s-a deschis un depozit de lemn de foc pentru populație

la-sacele-sa-deschis-un-depozit-de-lemn-de-foc-pentru-populatie-

Săcelenii care au nevoie de lemn de foc au un loc din care îl vor putea cumpăra în mod organizat. Dacă anul trecut lemnul de foc se ridica de la drumul forestier, din anul 2018 acesta se va ridica dintr-un depozit special amenajat de municipalitate.

Primăria Săcele a inaugurat depozitul de lemn de foc amplasat în incinta fostului C.A.P. Satulung.

„Este o promisiune de acum aproape doi ani și era nevoie de el. E un depozit cu o suprafață de 6000 de metri pătrați, unde putem depozita 2000 metri steri de lemn. Deja au venit cetățeni să ridice lemnul pentru care au depus cerere. În 2016 au fost livrați 8.000 steri (mst) către populație, în 2017 au ajuns la 11.000 de mii mst. Anul acesta, Regia Publică a Pădurilor Locale Săcele va livra către populație mai mult. Lemnul de foc va fi livrat către solicitanți în ordinea depunerii cererilor. Pentru iarna 2018- 2019 s-a depus un număr de 1650 cereri, însumând o cantitate totală de 16692 mst. Cantitatea maximă de lemn de foc care se va acorda pentru o singură cerere este de 10 mst. Prețul lemnului ridicat de la depozit va fi de 175 lei/mst, un preț mult mai avantajos față de cel al pieței”, a declarat primarul Virgil Popa.


    Conform regulamentului aprobat în Consiliul Local, vor primi lemn cei care au buletin de Săcele sau demonstrează că locuiesc acolo, că sunt la zi cu plata taxelor locale, dar și că au făcut coșeritul, ceea ce se dovedește cu o factură.

Comentarii

Ultimă oră