Sari la conținut

La startul lunii iunie, la Cincu va avea loc un exerciţiu militar multinaţional

la-startul-lunii-iunie-la-cincu-va-avea-loc-un-exercitiu-militar-multinational

Opt convoaie ale Forţei Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat vor veni la Cincu pentru un exerciţiu multinaţional.


  Opt convoaie ale Forţei Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat (VJTF), care urmează să participe la exerciţiul Noble Jump 2017, vor sosi în România joi, 1 iunie 2017, începând cu ora 9.20, prin punctul de trecere a frontierei de la Giurgiu, dinspre Bulgaria.

„Cea mai mare parte a trupelor străine vor sosi din unități din Albania, Germania, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Polonia şi Spania pe calea aerului, iar echipamentul greu va fi transportat pe mare şi pe calea ferată, urmat de convoiul terestru, pe ruta Grecia – Bulgaria – România, până la Centrul Naţional de Instruire Întrunită Getica din Cincu”, a anunțat recent MApN.

Convoaiele militare, ce vor ajunge în România (după debarcarea în portul Alexandroupolis, din Grecia şi traversarea Bulgariei), sunt compuse din aproximativ 4000 de militari cu peste 150 de vehicule de luptă şi transportoare de trupe ce se vor deplasa la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre “Getica” din Cincu, judeţul Braşov.

În perioada 1 – 4 iunie 2017, pe rutele de deplasare a convoaielor militare, traficul rutier poate fi îngreunat, astfel:

• 1 iunie 2017, intervalul orar 09.00-20.00, ruta Giurgiu-București (E85);
• 2 iunie 2017, intervalul orar 00:01-18:00, ruta București-Pitești (A2)-Râmnicu Vâlcea (E81)-Sibiu (Valea Oltului)-Cincu;
• 3 iunie 2017, intervalul orar 09:00-17:00, ruta Giurgiu-București (E85);
• 4 iunie 2017, intervalul orar 00:00-15:00, ruta București-Pitești (A2)-Râmnicu Vâlcea (E81)-Sibiu (Valea Oltului)-Cincu.


   „Noble Jump 2017” (NOJP17) este un exerciţiu multinaţional cu termen scurt de notificare, planificat şi condus de Comandamentul Forţelor Întrunite (JFC) de la Napoli, care se desfăşoară, în perioada 26 mai – 16 iunie, pe teritoriile naţionale ale Greciei, Bulgariei şi României.

„Noble Jump 2017” va testa capacităţile operaţionale ale elementelor Forţei Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat (VJTF) şi nivelul de implementare a Planului de Acţiune pentru Creşterea Capacităţii de Reacţie a Alianţei (Readiness Action Plan – RAP), în Bulgaria şi România.

Pe toată perioada exerciţiului, la Sibiu va funcţiona un Centru de Informare Media, sub conducerea structurii de relaţii publice a JFC Napoli. Acesta va fi încadrat cu personal din cadrul Ministerului Apărării Naționale şi din ţările membre ale NATO participante la exerciţiu”, se arata intr-un comunicat al MAPN.

Sursa: Transilvania365.ro

Comentarii

Ultimă oră