Sari la conținut

Laborator de măsurare a radiaţiilor la Prejmer

Două companii au depus până ieri oferte pentru realizarea, în comuna Prejmer, a unui laborator pentru măsurarea radiaţiilor emise de echipamentele telecom. Cele două firme sunt UTI Security Engineering şi Comtest. Contractul este estimat la 17,87 milioane de lei (peste patru milioane de euro), inclusiv TVA.
Laboratorul va fi construit în comuna Prejmer, de lângă Braşov, pe un teren aflat în proprietatea ANCOM, se precizează în caietul de sarcini publicat pe portalul electronic de licitaţii e-licitatie.ro. Astfel, autoritatea intenţionează să cumpere servicii de proiectare, lucrări de construcţii şi echipamente specifice, precum şi servicii de instruire pentru 12 angajaţi ai ANCOM. Durata contractului a fost stabilită la 20 de luni, de la data atribuirii.
Primul laborator din România pentru măsurarea indicelui SAR a fost deschis la Craiova în 2009, de către Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare şi Încercări pentru Electrotehnică. ANCOM este instituţia care protejează interesele utilizatorilor de comunicaţii din Româ-nia, prin promovarea concurenţei pe piaţa de comunicaţii, administrarea resurselor limitate, încurajarea investiţiilor eficiente în infrastructură şi a inovaţiei.

Vezi aici cum se măsoară radiaţiile.

Comentarii

Ultimă oră