Sari la conținut

Lansare de carte la Brașov: „Teoria apropierii”, de Bogdan Răileanu

lansare-de-carte-la-brasov-teoria-apropierii-de-bogdan-raileanu

Sâmbătă, la ora 18:00, la Librăria Humanitas, Bogdan Răileanu îşi va lansa la Braşov romanul „Teoria apropierii”.


   „Robert Negru şi Alexei Toma, un jurnalist şi un preot, îşi redescoperă prietenia din copilărie şi merg împreună într-un city break la Veneţia. Prin meserie, unul e deprins să privească în afară, celălalt să se îngrijească de cele dinăuntru. Pare simplu, dar e declicul unei aventuri în care experienţa turistică lasă locul unei poveşti despre înstrăinare, ştergerea graniţelor şi a diferenţelor, dezumanizare, derută, simulacru, dar şi despre prietenie, asumarea trecutului, aparenţă şi esenţă, căutare a sinelui şi în cele din urmă, despre nonşalanţă şi vinovăţie, despre viaţă şi moarte.

Cititorul descoperă o Veneţie infestată de graba vizitatorilor de a-şi confirma clişeele, care devine, treptat, o metaforă a lumii contemporane: haotică, superficială, lipsită, cum observă preotul, de perspectivă.


     Teoria apropierii este un roman alert, scris într-un ritm de thriller, dar care-i ridică cititorului o serie de întrebări tranşante despre lumea de azi”, explică Bogdan Creţu, cadru universitar la Facultatea de Litere din Iaşi şi scriitor, despre roman.

Comentarii

Ultimă oră