Sari la conținut

Lansarea cărții „Regina Maria”, la Centrul Cultural Reduta

lansarea-cartii-regina-maria-la-centrul-cultural-reduta

Centrul Cultural Reduta și editura Librex vă invită vineri, 30 martie, la ora 18, la lansarea cărții „Regina Maria”, scrisă de istoricul Cristian Mosneanu.

Volumul face parte din „Colecția Centenarul Marii Uniri” – un proiect editorial special în Anul Centenar.

La împlinirea unui secol de la Marea Unire din 1918, editura își propune să publice lucrări în care să se analizeze semnificația istorică a evenimentului.

Dorind să aducă propria contribuție la marcarea Centenarului, editura Librex lansează proiectul editorial „Colecția Centenarul Marii Uniri”, care constă în elaborarea și publicarea a 12 monografii cu personalitățile care au contribuit la confirmarea noastră ca stat român și la înfăptuirea României Mari în 1918.

Fiecărei personalități îi este consacrat un volum, accentul fiind pus pe contribuția adusă la realizarea Marii Uniri, dar și pe contribuția adusă constituirii de stat unitar român.

Prima carte din colecția este Mihai Viteazul, primul domnitor român care a făcut unirea ţărilor române, iar ultima lucrare îi este dedicată Regelui Ferdinand, Întregitorul.

La evenimentul de vineri, 30 martie 2018, vor participa directorul Muzeului Curtea de Argeș, Ștefan Dumitrache, istoricul Cristian Mosneanu, care este și autorul cărții despre Regina Maria, și directorul editurii Librex, Ionuț Radu.

Invitatul special al evenimentului este artistul de talie internațională, violonistul Bogdan Alexandru Costache.

Comentarii

Ultimă oră