Sari la conținut
lansarea-monografiei-orasului-sacele

La 650 de ani de la atestarea documentară a Oraşului Săcele, locuitorii acestei zone, dar şi pasionaţii de istorie în general vor avea posibilitatea să afle mai multe despre trecutul localităţii, citind o Monografie scrisă de Horia Bârsan.

Lansarea cărţii va avea loc astăzi 29 noiembrie 2016, începând cu orele 17.00, în Sala Festivă a Liceului Tehnologic „Victor Jinga” din Săcele, intrarea fiind liberă.

Lucrarea se intitulează „Săcele 1366 - 2016. Monografia unui oraş din Ţara Bârsei. Interferenţe culturale, pitoresc şi convieţuire paşnică”.

Manifestarea face parte dintr-o serie de evenimente ce-şi propun să marcheze cei 650 de ani de la prima atestare documentară a localităţilor ce formează acum oraşul Săcele.

Săcele este un Municipiu al Judeţului Braşov, situat în SE depresiunii Braşov, la poalele Munţilor Bârsei, la 620-700 m altitudine, pe valea râului Tărlung, la 15 Km SE de municipiul Braşov. Zona a fost locuită încă din Antichitate, descoperirile făcute în urma unor săpături arheologice dovedind existenţa aici a unor aşezări dacice. Aproape de Braşov, la contactul dintre munte şi şes, există un grup de şapte sate, a căror întemeiere se leagă de legenda Ţării Bârsei, ţinut fondat de cavalerii Ordinului Teuton.

Comentarii

Ultimă oră