Sari la conținut

Lansarea unui volum cu poezii de inspiraţie populară, de Dragobete, la Făgăraş

lansarea-unui-volum-cu-poezii-de-inspiratie-populara-de-dragobete-la-fagaras

La Făgăraş va avea loc în ziua de Dragobete un eveniment dedicat celor care iubesc româneşte. Astfel, vineri, 24 februarie 2017, de la ora 17.00, autorul Ovidiu Oana– Pârâu îşi va lansa volumul de poezii „Dragobete – Ucenic în dragoste“.

„Este primul volum de poezii pe care îl lansez în Făgăraş. Aici m-am născut şi aici am şi învăţat. Volumul de poezii este de inspiraţie populară. Tot atunci voi face şi o donaţie de carte pentru Biblioteca Municipală. Volumul de poezii „Dragobete – Ucenic în dragoste“ este al şaselea volum dintr-o serie de 23 care vor fi lansate lunar până în august 2018“, a declarat autorul.

Ovidiu Oana– Pârâu, ne explică: „Volumul „Dragobete” este un grupaj de poezii de inspiraţie populară, creaţii selecţionate din suita celor opt volume-manuscris „Ucenic în dragoste”, apoi ţesute într-un covor de destăinuiri şi întâmplări trăite poate de oricine şi oricând. Prin prezentul volum vă invit să celebrăm acest personaj tradiţional, pornind de la afirmaţiile mele: „Dragobetele nu este un erou (precum Casanova), ci, mai degrabă, un personaj imaginat să măsoare moravurile vremii.”


  Evenimentul se va desfăşura, cu începere de la ora 17:00, vineri, 24 februarie 2017, la Casa de Cultură Fagaras.

Comentarii

Ultimă oră