Conform avocatnet.ro, aceste persoane trebuie să monteze în încăpere detectoare de gaz. În cazul refuzului de a instala detectoarele, pe lângă amenda primită, aceştia pot lăsa ceilalţi cetăţeni din clădire fără gaze.
Regulile referitoare la folosirea instalaţiilor care asigură alimentarea cu gaze naturale a cetăţenilor sunt incluse în Ordinul Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 5 / 2009 privind aprobarea Normelor tehnice pentru proiectarea, executarea şi exploatarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale.
Vasea
24 Oct 2017
Cum funcționează senzorul de gaze
Senzorul de gaze se montează în încăperea unde se află aragazul. În momentul în care sunt scăpări de gaze, senzorul se activează și scoate un zgomot puternic, în timp ce trimite comanda unui electroventil (robinet de închidere) instalat pe țeava de gaze să oprească gazul.
Odată ce gazele au fost evacuate din încăpere, consumatorul poate reporni foarte ușor electroventilul, acționând un buton aflat pe contor.
Detectoarele de gaze nu au costuri ridicate (maximum 100 de lei), însă instalarea lor poate ajunge la 300 de lei. Durata lor de viață este de 5-7 ani, după această perioadă ele trebuind să fie înlocuite.
Revizia instalației de gaze, obligatorie la 2 ani
Consumatorii trebuie să mai știe că verificarea instalației de gaze trebuie făcută la cel mult 2 ani. Revizia poate fi efectuată de orice firmă autorizată de ANRE și este contra cost.
Claudiu
25 Oct 2017
Nume
Comentariu