Sari la conținut
legendarul-grup-song-revine-pe-scena

Cu ocazia evenimentelor dedicate sarbatoririi a 150 de ani de la fondarea Universitatii din Bucuresti, grupul Song revine pe scena, dupa 20 de ani in care nu a mai avut niciun spectacol.

Concertul va avea loc in Aula Magna a Facultatii de Drept a Universitatii, luni, 30 iunie 2014, la ora 19:30, potrivit unui comunicat de presa remis pentru  Ziare.com.

"De la infiintare sa, in cadrul Facultatii de Limbi Germanice, si pana in 1993, cand Ioan Luchian Mihalea, dirijorul Song-ului, a incetat din viata, grupul a facut mereu sali pline in tara si in strainatate datorita vervei cu care interpreta un repertoriu romanesc si international de succes", se arata in documentul citat.

In fiecare an, pe 15 decembrie, membrii grupului organizau un concert special, iar apoi se reuneau la Casa de Cultura a studentilor pentru a sarbatori ziua de nastere a dirijorului. Obiceiul s-a pastrat un timp si dupa moartea lui Ioan Luchian Mihalea.

"Anul 2014 s-a dovedit insa a fi diferit, grupul reunindu-se la initiativa unora dintre membrii sai si organizand un flashmob la sfarsitul caruia multora le-a devenit clar ca legenda Song poate si trebuie sa mearga mai departe", conform comunicatului.

Apoi, membrii grupului au gasit un nou dirijor, Daniel Jinga.

"Mi-am dorit de multa vreme sa lucrez cu SONG-ul, caci are o tonalitate aparte si o veselie pur si simplu contagioasa. Am convingerea ca impreuna vom reusi o serie de proiecte care sa entuziasmeze iubitorii de muzica de calitate", a declarat Daniel Jinga.

Ioan Luchian Mihalea, numit Oanta de prieteni, a murit pe 29 noiembrie 1993, fiind asasinat in apartamentul sau in urma unui jaf. Acesta a fost inmormantat la cimitirul Bellu.

Comentarii

Ultimă oră