Sari la conținut

Liftul cu cremalieră spre Cetatea Rasnov, gata de Sărbători

liftul-cu-cremaliera-spre-cetatea-rasnov-gata-de-sarbatori

Moş Crăciun vine pe cablu! Cel puţin aşa se va întâmpla la Râşnov, dacă liftul cu cremalieră va fi gata până de Sărbători. Tradiţionalul moş cu plete dalbe va coborî din cetate, în centrul oraşului pentru o întâlnire specială cu cei mai cuminţi copii pentru a le împărţi cadouri. Pentru amplasarea originalului mijloc de transport pe cablu, muncitorii au dizlocat câteva mii de tone de material stâncos. Constructorii mai au de montat stâlpii de susţinere, iar toate aceste lucrări sunt realizate manual din cauza terenului accidentat.

Zona in care va fi amplasat liftul a fost defrisata, iar lucrarile au fost facute cu multa prudenta tinand cont de suprafata accidentata. Pentru evitarea alunecarilor de teren au fost montate plase de protecție speciale. „Este o lucrare foarte anevoioasă, lucrăm doar manual cu dălți și cu picamere. Este loc pietros și nu am putut interveni mecanizat, cu exploziv. Nu ne-au permis condițiile” a declarat Petrus Teodorescu, șef de șantier.

„Este un proiect care se va finaliza în preajma sărbătorilor de iarnă. Promisiunea este că va coborî Moș Crăciun cu el. Să sperăm că vom reuși să ne respectăm planurile” a declarat Adrian Veștea, primar orașului Râșnov.Conform proiectului, urmeaza sa fie amenajată şi o alee de acces între staţia de la Cetate şi intrarea în cladirea istorica, dar şi o platformă de belvedere. Primarul rasnovean, Adrian Vestea estimează că numărul turiştilor va creşte dupa dezvoltarea integrata a tuturor proiectelor de divertisment din zona.

Comentarii

Ultimă oră