Sari la conținut

Liftul din „Tunelul timpului” de la Castelul Bran, premiat în SUA

liftul-din-tunelul-timpului-de-la-castelul-bran-premiat-in-sua

Liftul proiectat şi produs de către Elmas Braşov, instalat în „Tunelul timpului” de la Castelul Bran, a candidat la concursul internaţional de desemnare a ascensorului anului 2019, „Elevator World”.

Unicitatea acestui model i-a făcut pe juraţii concursului mondial, care s-a desfăşurat în SUA, să îi acorde premiul I, la categoria „lifturi speciale”.

Ascensorul „Stone”, după cum a fost botezat acesta, este parte integrantă a Tunelului Timpului, la rândul său considerat cea mai mare inovaţie din peisajul muzeogafic european actual.

Cabina liftului a fost special proiectată pentru Castelul Bran, fiind unică, cu un termen de garanţie de 25 de ani de funcţionare zilnică.

Ascensorul deţine şi un record deosebit: efectuează cea mai lungă cursă avizată din România, de 31,5 metri, între cele două staţii, cea de pornire şi cea de sosire. De asemenea, liftul este prevăzut cu senzori pentru detectarea seismelor, senzori de fum, temperatură, umiditate, dar şi senzori de detectare a gazelor. În cazul în care acestea se vor activa, cabina va fi direcţionată spre staţia superioară.

Viteza de deplasare este flexibilă pentru a putea fi adaptată nevoilor şi scenariilor media, iar în interiorul liftului s-au montat ecrane de ultimă generaţie, camere foto şi video, făcând posibilă modificarea spectacolului media ori de câte ori se va dori acest lucru.

Comentarii

Ultimă oră