Sari la conținut

Liriada Râșnov, vicecampioană europeană la minifotbal în Liga Campionilor

liriada-rasnov-vicecampioana-europeana-la-minifotbal-in-liga-campionilor-pentru-seniori

Liriada Râșnov a fost una dintre cele trei reprezentante ale României în Liga Campionilor pentru Seniori, competiție de minifotbal care s-a desfășurat la finalul săptămânii trecute la Terme Catez, în Slovenia.

Formația ale căror vedete au fost Ionel Ganea, Ionuț Pârvu și Florin Petruș a terminat turneul pe locul al doilea, după ce a fost învinsă în finală de FC Moskvich, scor 1-5, pentru ruși evoluând și foștii internaționali Aleksandr Mostovoi și Oleg Romantsev.

În grupe, Liriada a trecut cu 3-2 de Kasakhstan Old Boys și a pierdut cu FC Corado (Ungaria), scor 0-1, trecând apoi de maghiarii de la FC Materplast (5-1), în sferturi, respectiv de slovenii de la KMN Meteorplast, la penalty-uri, după 3-3 în timpul regulamentar.

  Ionel Ganea a reușit nu mai puțin de 10 goluri, fiind devansat de un jucător din Kazahstan în clasamentul golgheterilor.

„A fost o experiență frumoasă și o performanță, cu siguranță, greu de egalat. România a avut trei echipe în competiție, datorită coeficientului bun. Formațiile s-au calificat pentru Slovenia în urma Campionatului Național de la Piatra Neamț. Sperăm să ducem mai departe această treabă, mai ales că domnul Zaharie Marghiloman Stoica, sufletul acestei echipe, este un om foarte dedicat”, a spus Viorel Morari, managerul echipei de old boys Liriada Râșnov.

În competiția clasică, la care au participat jucători de orice vârstă, România a avut 8 echipe, patru ajungând în semifinale. Campioana țării, MAV Sports Timișoara, a câștigat finala mică, 2-1 după lovituri de departajare cu Coriolan Bacău, iar în finala mică Juventus Sibiu a trecut de Tazmannschaft București.

Comentarii

Ultimă oră