Sari la conținut

Referendum în Scoţia. Ultimul sondaj: Scoţia rămâne în Regatul Unit. 53%-47% pentru unionişti

livetext-referendum-in-scotia-ultimul-sondaj-scotia-ramane-in-regatul-unit-5347-pentru-unionisti-

Astăzi are loc referendumul pentru independenţa Scoţiei, care ar putea rupe Regatul Unit al Marii Britanii şi schimba harta Uniunii Europene. „Meciul” va fi câştigat cu scor strâns, de doar câteva procente, arată sondajele din ultimele săptămâni.
UPDATE 16.00 O companie de taxiuri a pus maşini la dispoziţia alegătorilor, care vor fi duşi fără a plăti la secţiile de vot. „Trebuie să ne asigurăm că vor vota cât mai mulţi oameni, despre asta este vorba”, spune patronul.   Un parlamentar laburist, care vrea ca Scoţia să rămână în Regatul Unit, împarte bucăţi de plăcintă şi ciocolată pe străzi şi a fost „asaltat” de cei care vor să independenţa - atât unioniştii, cât şi secesioniştii au mâncat dulciurile.   „Am fost avertizaţi că, în ziua referendumului din Scoţia, atmosfera va deveni tensionată şi lucrurile - urâte”, glumeşte corespondentul „The Guardian”.  Deocamdată, aşa cum transmite şi bloggerul „Adevărul” Iulia Badea-Gueritee, care se află la Edinburgh, atmosfera este cât se poate de liniştită, fără ameninţări şi fără incidente neplăcute, după cum se poate vedea din imaginile pe care ni le-a trimis (click pe fotografia de mai jos pentru mai multe imagini).

UPDATE 15.42 47% dintre scoţieni vor vota pentru independenţă, în timp ce 53% dintre ei vor vota pentru a rămâne în Regatul Unit, conform ultimului sondaj de opinie dinainte de referendum, publicat la ora 15.00 de institutul Ipsos Mori. Sondajul a fost realizat ieri, relatează adevarul.ro

Comentarii

Ultimă oră