Sari la conținut

Consilierul local PNL Adrian Atomei susţine propunerea locuitorilor de pe B-dul Ştefan cel Mare de a schimba denumirea acestei străzi în „Cosmonaut Dumitru Dorin Prunariu”. El a anunţat că va depune şi la  Consiliul Local o propunere în acest sens, care se va adăuga solicitării depuse la Primărie de către locatari. „Cetăţenii care locuiesc pe B-dul Ştefan cel Mare au mari probleme cu corespondenţa, deoarece în municipiu mai există o stradă cu numele de Ştefan cel Mare. În plus, ei doresc ca în acest fel să fie recunoscut şi meritul primului român care a zburat în spaţiu”.

30 de ani de la pruimul zbor. Sâmbătă, 14 mai, s-au împlinit 30 de  ani de la primul zbor al unui român, braşoveanul Dumitru Prunariu, în  spaţiul cosmic, cu nava Soyuz-40. Zborul a durat 7 zile, 20 de ore şi 42  de minute, activitatea spaţială desfăşurându-se la bordul staţiei  orbitale „Saliut 6”, după cum spun cronicile.  
Invitaţi de seamă. Cu aceasta ocazie, cosmonatului i se pregăteşte la Braşov  o aniversare  care va ţine trei zile, în perioada 16-18 mai. Alături de Prunariu va  fi onorat şi rusul Leonid Popov, colegul de zbor spaţial. Invitaţi la  eveniment sunt alţi doi cosmonauţi de marcă, Bertalan Farkas, din  Ungaria, coleg de cameră în perioada pregătirilor pentru misiune, şi  bulgarul Aleksandr Aleksandrov.
Medalia Prunariu. Luni, Dumitru-Dorin Prunariu, alături de invitaţii săi vor vizita  Colegiul Naţional de Informatică „Grigore Moisil" (liceul absolvit de  Prunariu, unde va fi inaugurată o sală de cursuri cu numele său),  Colegiul Naţional „Aprily Lajos" şi Universitatea „Transilvania". Marţi  vor avea loc sesiuni de comunicări, despre istoria cosmonauticii  româneşti. În aceeaşi zi, la Cercul Militar, de la ora 11.00 va avea loc  o festivitate în care lui Prunariu i sa va înmâna o medalie cu chipul  său. Pe data de 18 mai va avea loc un alt simpozion, la Academia  Forţelor Aeriene.

Comentarii

Ultimă oră