Sari la conținut

Lucrări de extindere a străzii 13 Decembrie, în zona Parcului Tractorul

lucrari-de-extindere-a-strazii-13-decembrie-in-zona-parcului-tractorul

 Angajaţii firmei Recon au demarat primele lucrări din acest sezon în vederea continuării proiectului de extindere a străzii 13 Decembrie. În lucru este în prezent tronsonul din zona Parcului Tractorul.

În conformitate cu proiectul, pe latura dinspre parc ar urma să fie amenajate două noi benzi de circulaţie, iar după finalizarea acestora, axul drumului să fie mutat, astfel încât să existe câte trei benzi pe fiecare sens de mers, iar traficul să se desfăşoare fluent pe această arteră de circulaţie foarte aglomerată.

Practic, se va tăia o parte din aleea de promenadă din parc şi va fi executat şi un zid de sprijin pe porţiunea mai înaltă din apropierea pasajului.

De asemenea, ar urma să fie amenajată şi o bandă de stocare pentru cei care vor să vireze spre Octavian Goga pentru a fi evitate blocajele care se formează în prezent, din cauza celor care aşteaptă să vireze la stânga.

Şi sensul giratoriu de la intersecţia cu strada Independenţei ar urma să fie reamenajat, ţinând cont că axul drumului se va muta mai spre parc, iar giratoriul îşi va mări diametrul la 26 de metri şi va avea trei benzi de circulaţie la interior.


    După cum a explicat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, pentru început se va lucra la devierea reţelelor subterane şi la mutarea gardului de la parc, iar apoi se va începe amenajarea fundaţiei pentru noile benzi de circulaţie, precum şi mutarea stâlpilor şi a reţelei aeriene de troleibuze.

În același timp, de la intersecţia cu strada Independenţei şi până la cea cu noul sens giratoriu de la intersecţia cu Metalurgiştilor ar urma să fie amenajată o nouă bandă pe partea dinspre blocuri, la începutul lunii fiind deja realizate o serie de lucrări de deviere a reţelelor electrice. De asemenea, în ceea ce priveşte extinderea de sub pasaj, s-a făcut deja o expertiză, iar acest lucru este posibil, urmând să se foreze pe după pilonul pasajului, pe partea dinspre parc şi aceste lucrări urmând să demareze în acest an.

Edilii vor ca restul lucrărilor de extindere să fie definitivate până la sfârşitul lunii mai, astfel încât să se poată fluidiza traficul în zonă.

Comentarii

Ultimă oră