Sari la conținut

Lucrări de modernizare pe ultima sută de metri, la fostul „Cinematograf Modern”

lucrarile-de-modernizare-pe-ultima-suta-de-metri-la-fostul-cinematograf-modern-

Lucrările de modernizare a fostului cinematograf de pe Bulevardul Griviţei au intrat pe ultima sută de metri. În luna decembrie, se vor putea desfăşura evenimente culturale organizate de şcoli, în noul Centru Cultural Modern!

Începute în luna iulie a anului trecut, lucrările de modernizare a fostului Cinematograf Modern sunt finalizate în proporţie de 90%, iar în luna decembrie a acestui an, noul Centru Cultural ar putea fi inaugurat. De altfel, ieri, primarul Braşovului, George Scripcaru a organizat o conferinţă de presă în care a prezentat stadiul lucrărilor, dar a anunţat şi planurile pentru acest centru.


   „Lucrările sunt realizate la nivel de finisaje interioare şi mai sunt de montat pardoselile. Instalaţiile sunt realizate în proporţie de 90%”, a declarat reprezentantul constructorului, Constantin Chiriţă.


   După ce a verificat stadiul lucrărilor, primarul Braşovului, George Scripcaru, a anunţat că „în decembrie, copiii din Braşov vor avea primul centru dedicat lor, în care se vor putea bucura de spectacolele puse în scenă pentru ei şi vor putea să fie actorii sau muzicienii care să performeze pe ea”.


    Edilul a precizat că lucrările de la fostul Cinema Modern au vizat atât reabilitarea imobilului, cât şi reamenajarea spaţiilor interioare. „Am regândit şi spaţiile din interiorul fostului cinema, astfel încât acestea să devină utile nu doar pentru proiecția de film, ci şi pentru desfăşurarea unor spectacole cu şi pentru copii. În afară de Teatrul Arlechino şi de câteva spectacole ale instituţiilor de cultură din subordinea Consiliului Local, copiii braşoveni nu au un spaţiu adecvat în care să se bucure de spectacole dedicate lor şi mai ales în care să se exprime artistic.

Vom avea două săli, una cu o capacitate de 191 de locuri, iar cealaltă cu 114 locuri. În cea de a treia sală a fostului cinematograf vom amenaja vestiare pentru micii artişti”, a explicat Primarul Brașovului. Practic, noul complex cultural va avea o capacitate totală de 305 locuri.

Valoarea totală a proiectului este de 4.969.639,78 lei, cu tot cu TVA, iar finanţarea este asigurată integral de la bugetul lcoal al municipiului Braşov. Lucrările sunt executate de Asocierea SC Deanda Prim Invest SRL-D, SC Construcţii Industriale Civile SRL şi SC Damelectroterm VB SRL, iar conform contractului, reabilitarea fostului cinema trebuie terminată până în data de 31 ianuarie 2020.

Comentarii

Ultimă oră