Sari la conținut

Lucrările de refacere a Pasajului Fartec vor continua şi în sezonul rece

lucrarile-de-refacere-a-pasajului-fartec-vor-continua-si-in-sezonul-rece

Pe Pasajul Fartec se va lucra „la cort”, pe parcursul iernii. Termenul de predare: aprilie 2020

Lucrările de refacere a Pasajului Fartec ar urma să continue şi pe parcursul sezonului rece, după cum au precizat reprezentanţii Primăriei Braşov.


    Pentru a-şi putea desfăşura activitatea atunci când ninge şi temperaturile scad sub limita îngheţului, pasajul va fi acoperit cu un cort, care va proteja structura de intemperii, iar muncitorii vor putea lucra pentru a realiza diverse suduri, ţinând cont că soluţia de consolidare este una specială, cu bare din carbon şi oţel, care se folosesc în construcţiile moderne inclusiv pentru susţinerea cupolelor unor stadioane.

„Lucrările vor continua şi pe timp de iarnă, astfel încât proiectul să fie definitivat în termenul stabilit prin contract”, a precizat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov. În conformitate cu contractul, pasajul ar urma să fie finalizat până în aprilie 2020.


    Lucrările de reparaţii capitale ale pasajului Fartec au început în data de 1 septembrie 2015, în baza unui contract de lucrări încheiat cu Asocierea Sopmet SA Bucureşti, împreună cu Consal SRL din Braşov. Valoarea lucrărilor era de 7.651.374,20 lei, fără TVA. Termenul iniţial pentru finalizarea lucrărilor era 1 septembrie 2017. Pe parcursul derulării lucrărilor s-au constatat o serie de neconformităţi, legate de structura de rezistenţă şi lucrările de consolidări care trebuiau executate. A fost efectuată o nouă expertiză care a stabilit o serie de lucrări suplimentare pentru consolidarea pasajului. Având în vedere că aceste lucrări nu se încadrau ca valoare contractată, la sfârşitul anului 2017, a fost reziliat contractul cu asocierea mai sus menţionată. Anul acesta, lucrările au fost reluate, după ce a fost semnat un contract cu firma braşoveană Recon SA.


     Valoarea totală plătită de Primărie pentru refacerea acestui pasaj ajunge la suma de 13.313.510,12 lei.

Comentarii

Ultimă oră