Sari la conținut
lucrarile-la-parcarea-din-poiana-in-grafic

Constructorul a realizat aproximativ 10% din totalul lucrărilor de construcţie a parcării din Poiana Mica, proiect care va trebui să fie gata cel mai târziu până în vara anului viitor.

Lucrările au început în martie anul acesta, după ce o contestaţie a blocat mai multe luni demararea proiectului. Până acum a fost finalizată devierea conductei de apă de pe terenul pe care se construieşte parcarea şi a fost realizată săpătura pentru fundaţie şi pentru nivelurile subterane ale parcării. Nivelul cel mai de jos al lucrării este la 8,25 metri în subteran, în timp ce podeaua cea mai de jos din interiorul viitoarei parcări se află la o adâncime de 7,25 metri. S-au realizat de asemenea sprijinirile pentru protecţia malurilor săpăturii şi hidroizolaţia platformei de la baza construcţiei, aceasta fiind formată din două membrane bituminoase şi şapă. În prezent se montează armătura pentru fundaţie. Potrivit datelor municipalităţii, s-au montat deja 60 de tone de oţel-beton, din totalul de 200 de tone care vor forma armătura nivelului de la baza parcării. În plus, pe primul rând de armătură, care a fost finalizat şi care acoperă 1.800 mp, a fost montată tubulatura pentru reţelele de apă şi canalizare.

Potrivit graficului, în luna august va începe turnarea betonului pentru primul nivel subteran al parcării. Estimările constructorului arată că petnru turnarea celor 1.200 de metri cubi de beton din această etapă vor fi necesare trei zile.

Parcarea va fi amenajată la intrarea în Poiana Braşov, vizavi de Cabana Junilor, permiţându-le astfel celor care vin cu maşina proprie în staţiune să îşi parcheze în siguranţă autovehiculul şi să meargă pe jos. Cele  434 de locuri de parcare pentru autoturisme, dintre care 16 pentru persoane cu dizabilităţi, vor fi distribuite pe opt seminiveluri separate prin rampele auto, soluţia fiind  aleasă în acesrt mod din cauza înclinaţiei terenului. Construcţia propriu-zisă va avea patru niveluri (subsol, demisol, parter, terasă).

Comentarii

Ultimă oră