Sari la conținut

„Lumea într-un pahar cu apă” (galerie foto)

lumea-intrun-pahar-cu-apa-galerie-foto

Compania Apa Braşov  a desfăşurat campanii de informare şi conştientizare în şcolile din judeţ.

Pe parcursul anului 2013, Compania Apa Braşov a explicat elevilor de clasele I-VIII cele mai importante noţiuni legate de activitatea pe care o desfăşoară: ce înseamnă tratarea apei, epurarea ei, protejarea mediului înconjurător, costurile implicate în toate procesele de producţie.
Acţiunile au avut acelaşi desfăşurător la toate şcolile implicate: pentru clasele I-IV, copiii au urmărit o prezentare gândită să fie interactivă, realizată într-un limbaj adecvat vârstei, după care au participat la un concurs de desene pe tema importanţei apei în viaţa umană. Cele mai bune răspunsuri şi cele mai bune desene au fost premiate din fonduri proprii şi din bani europeni. Pentru clasele V-VIII, elevii au urmărit o altă prezentare, tot interactivă, după care au fost invitaţi să participe la un concurs de compuneri şi să utilizeze 5 cuvinte-cheie: sănătate, apă, mediu, curat şi important. Cele mai bune răspunsuri şi cele mai bune compuneri au fost premiate din fonduri proprii şi din bani europeni.
Localităţile în care au fost desfăşurate astfel de campanii au fost: Codlea, Feldioara, Hărman, Lunca Câlnicului, Prejmer, Hoghiz, Moieciu şi Sânpetru.
Compania Apa Braşov consideră foarte utile astfel de experienţe deoarece educarea, informarea şi conştientizarea copiilor pe aceste teme importante se înscrie perfect în conceptul de dezvoltare durabilă, precum şi în sloganul Programului Operaţional Sectorial Mediu: „Investim în mediu. Credem în viitor”.

Comentarii

Ultimă oră