Sari la conținut

Lumină din Lumină, dar de Paște de la Opera Brașov

lumina-din-lumina-dar-de-paste-de-la-opera-brasov

Luni, 3 mai 2021, de la ora 18.30, în a doua zi de Paște, reprezentanții Operei în dar concertul „Lumină din Lumină”, susținut de Cvintetul vocal ANATOLY. Invitate, în cadrul acestui eveniment, vor fi soprana Anda Pop și pianista Lioara Frățilă.


Repertoriul propus spre audiție de Cvintetul vocal ANATOLY pentru această seară specială este unul ce se țese din mai multe stiluri muzicale, dar unitar ca temă, fiind dedicat Sărbătorii Învierii Domnului.

Prima piesă care deschide concertul se intitulează „Florilegiu” și este un colaj cu lucrări de factură bizantină, în alternanță, fie monodice, fie în aranjamente corale. Vom putea asculta, de asemenea, compoziții ale reprezentanților noii mișcări corale ale secolului XXI: „Ubi caritas et amor” și „Cantate Domino” de Josu Elberdin, „Beautiful Saviour” – aranjament de Tom Gentry, „Esti Dal” de Kodaly Zoltan, dar și „Pie Jesu” din „Requiem”-ul compus de Andrew Lloyd Webber. Ne vom bucura de imnul închinat de Arvo Part Fecioarei Maria: „Bogoroditsč diévo radoud’sia” sau de celebra lucrare „Ave Maria” de Giulio Caccini. Din acest program muzical, nu lipsește, de pildă, nici piesa compozitorului brașovean Ion Criveanu – „La Paști”.


Concertul va fi transmis, online, pe canalul oficial de YouTube, pe pagina de Facebook a Operei Brașov și va putea fi vizionat gratuit!

Comentarii

Ultimă oră