Sari la conținut

„Luna curăţeniei” - bilanţ provizoriu: 13.000 tone de gunoi

luna-curateniei-bilant-provizoriu-13000-tone-de-gunoi

  Cu 10 zile înainte de încheierea „Lunii curăţeniei”, Primăria Braşov a prezentat un bilanţ provizoriu al campaniei. Astfel, în perioada 11 martie – 8 aprilie 2019, în total, cei doi operatori de salubritate din oraş au ridicat 13.000 de tone de deşeuri, dintre care 9.000 tone lăsate de braşoveni în containerele de mari dimensiuni, diferenţa fiind „recolta” strânsă de pe domeniul public (spaţii verzi, aliniamentul drumurilor, etc).

Pentru a igieniza Braşovul înaintea sărbătorilor pascale, cei doi operatori au folosit între 140 şi 160 de oameni în fiecare zi, plus deţinuţi. Campania ar urma să se încheie în 19 aprilie 2019, dacă vremea va fi favorabilă.


   Până acum, potrivit datelor purtătorului de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, au fost curăţate rigolele de pe marginea drumurilor, s-au măturat arterele rutiere, aleile, parcurile şi parcările, carosabilul, iar trotuarele au fost spălate. De asemenea, au fost greblate zonele verzi şi locurile de joacă şi au fost ridicate şi transportate deşeurile.


    Muncitorii operatorului de salubritate au făcut curăţenie şi pe porţiuni din drumurile naţionale care intră în oraş. Printre altele, ei au spălat stâlpi şi alte elemente de semnalizare rutieră, iar unde a fost cazul, s-au curăţat rigolele sau gurile de scurgere şi au fost realizate lucrări de întreţinere a aliniamentelor stradale. S-a intervenit pe DN 1 (spre Predeal şi spre Ghimbav), pe DN13 şi pe Drumul Poienii.


   La cimitirele Municipal şi Şprenghi s-au măturat aleile, zonele verzi au fost greblate.


   Tot până acum au fost igienizate cursurile de apă care trec prin Braşov, respectiv Timişul Sec, Canalul Timiş şi Bârsa.

Gunoaiele aruncate aiurea au fost adunate şi de pe aliniamentele căilor ferate, inclusiv în zona Gării CFR Braşov, unde, de multe ori, persoanele fără adăpost lasă ce adună de prin oraş (de la ambalaje de plastic, la piese de mobilier, saltele sau haine).


   Nu în ultimul rând, a fost salubrizată zona în care este Turnul Alb şi Turnul Negru, fiind montate şi coşuri de gunoi.


   În ceea ce priveşte cartierele, până acum a fost făcută curăţenie în Florilor, Braşovul Vechi, Gării, Tractorul, Bartolomeu, Centru, Astra I, II, III, Scriitorilor, Noua, Poiana Braşov. În Craiter, Triaj, Stupini Şchei şi Răcădau, curăţenia este în curs sau urmează a fi efectuată.

Comentarii

Ultimă oră