Sari la conținut

Mai mult de 600.000 de români din toate colţurile ţării sunt în căutarea unui loc de muncă.

Dacă te numeri printre ei şi nu găseşti niciun job potrivit, cel mai bine este să te reprofilezi. Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) va organiza, în această lună, 271 de programe de formare profesională pentru cei fără ocupaţie.
Cursuri pentru 252 de şomeri la Braşov. Aproximativ 5.771 de şomeri vor beneficia în luna martie de cursuri gratuite de formare profesională în diverse domenii. Cele mai multe cursuri cu un număr mare de participanţi se vor desfăşura în Prahova (672 de beneficiari), în Iaşi (300 de beneficiari), în Hunedoara (280 de beneficiari), în Piatra Neamţ (268 de beneficiari), în Gorj (260 de beneficiari) şi în Braşov (252 de beneficiari).
În ce meserii se pot specializa şomerii. Şomerii braşoveni pot urma gratuit cursuri de formare profesională, organizate de AJOFM Braşov, în luna martie 2011 pentru următoarele meserii: montator pereţi şi plafoane din gips-carton, recepţioner hotel, tehnician maseur, confecţioner-asamblor articole din textile, barman, lucrător în comerţ, brutar, cameristă hotel, zugrav. Perioada în care vor începe cele 9 cursuri de formare profesională este 18 - 28 martie 2011, astfel: 18 martie - recepţioner hotel, barman, 25 martie - montator pereţi si plafoane din gips-carton, tehnician maseur, confecţioner-asamblor articole din textile, lucrător în comerţ, brutar şi zugrav; 28 martie - cameristă hotel.
Ce studii sunt necesare. Studiile necesare în vederea participării la unul din cursurile de formare profesională sunt: liceul pentru cursurile de recepţioner hotel şi tehnician maseur; şcoala profesională pentru cursul de barman, iar pentru restul meseriilor sunt necesare studiile  minime obligatorii. Durata cursurilor este de 9 luni pentru meseria de tehnician maseur, 6 luni pentru montator pereţi şi zugrav şi de 3 luni pentru meseriile de recepţioner de hotel, confecţioner-asamblor articole din textile, barman, lucrător in comert, brutar şi cameristă hotel.

Comentarii

Ultimă oră