Sari la conținut

Luni începe „Campania de dezinsecţie” în Braşov

luni-incepe-campania-de-dezinsectie-in-brasov

Săptămâna viitoare se va derula la Brașov o „Campanie de dezinsecţie”. Stuparilor li se recomandă să protejeze familiile de albine.


   Primăria Braşov, în colaborare cu SC Coral Impex SRL, va organiza în perioada 14 – 20 mai 2018 o campanie de dezinsecţie pe domeniului public şi privat al Municipiului Braşov.

Reprezentanţii firmei au anunţat că în această campanie se vor utiliza produsele K-othrine Profi EC 250 şi Biopren 50 LML, insecticid pentru combaterea larvelor.

„Produsele menţionate pentru serviciile de dezinsecţie se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană de către Ministerul Sănătăţii şi fac parte din grupa Xn şi Xi de toxicitate”, a precizat Coral Impex SRL.

Având în vedere că este vorba de o campanie de dezinsecţie, atât reprezentanţii Primăriei Braşov, cât şi cei ai firmei amintite fac un apel către braşovenii care au stupi „să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării familiilor de albine din municipiu. În caz contrar Primăria Braşov şi SC Coral Impex SRL sunt absolvite de orice responsabilitate”.

Pentru ca activităţile de dezinsecţie să fie eficiente, acestea trebuie efectuate în mod unitar, la nivelul întregii localităţi, atât pe domeniul public şi privat, cât şi la toţi utilizatorii de pe raza municipiului Braşov. În aceste condiţii, cetăţenilor, asociaţiilor de locatari/proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor publice li se recomandă să efectueze activitatea de dezinsecţie pe proprietăţi, în clădiri şi în subsolul blocurilor, concomitent cu acţiunea municipalităţii braşovene.

În cazul în care condiţiile meteorologice vor împiedica desfăşurarea acestor acţiuni, perioada de efectuare a activităţilor va fi reprogramată.

Comentarii

Ultimă oră