Sari la conținut
lupii-paznici-la-oi-

Patru pădurari, împreună cu șeful Poliției Crizbav, trimişi în judecată de către procurorii Parchetului de pe lânga Tribunalul Brașov. Polițistul este în arest preventiv.

„În perioada februarie-mai 2016, agentul de poliție Stanciu Petre, șeful postului de Poliție Crizbav, nu şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu, privind constatarea şi sancţionarea infracţiunilor sau contravenţiilor privind regimul silvic, deşi avea cunoștință de săvârşirea unor asemenea fapte. În schimbul neîndeplinirii atribuțiilor de serviciu, agentul de poliție a primit diferite cantități de material lemnos, produse alimentare sau foloase constând în prestarea de muncă neremunerată de către o parte dintre ceilalți inculpați, în folosul său direct şi al altui inculpat”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Materialul lemnos tăiat în mod ilegal sau sustras era valorificat ca lemn de foc de către cetățenii din comună sau prelucrat la un gater care aparține unui alt inculpat.

Numiții: Balași Adrian, Moise Ion-Florin, Muntean Nicolae și Balași Alexandru, pădurari în cadrul ocolului silvic „Codrii Cetăților” Codlea, deşi ştiau de furturile de material lemnos, au trecut acest lucru cu vederea, spun procurorii:  „În schimbul unor foloase primite de la persoanele care comiteau astfel de fapte, în unele cazuri, acești inculpați chiar le ofereau persoanelor care sustrăgeau material lemnos combustibil pentru drujbe sau diferite accesorii folosite la comiterea de infracțiuni sau contravenții silvice”, mai precizează procurorii.

De asemenea, pădurarii primeau de la ceilalți inculpați material lemnos cu titlu de mită și diferite activități lucrative pe domeniul silvic.

Deşi conducerea IPJ Brașov a dispus intensificarea activităților pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice la nivelul județul Brașov, în perioada februarie-mai 2016, agenții de poliție din cadrul postului de poliție Crizbav nu au constatat infracțiuni sau contravenții la regimul legislației silvice.

Comentarii

Ultimă oră