Sari la conținut
magazin-online-pentru-bunurile-confiscate-de-anaf

ANAF vrea să îşi facă magazin online pentru bunurile confiscate şi sechestrate.

Agenția Națională de Administrare Fiscală (prin Direcţia Generala Antifraudă) intenţioneză să îşi deschidă un magazin online unde să vândă bunuri confiscate sau sechestrate.


  În topul listei pentru viitorul magazin virtual s-ar afla maşinile şi utilajele care se află deja în parcurile auto ale autorităţilor.

Mii de maşini zac de ani buni în parcurile auto ale autorităţilor. Noi sau folosite, autoturisme, dube, camioane sau utilaje, au fost sechestrate de procurori în diverse dosare penale. Legal, acestea pot fi scoase la vânzare pentru recuperarea prejudiciilor abia după ce instanţele pronunţă sentinţe definitive. Problema este că, în câţiva ani de procese, valoarea oricărei maşini scade foarte mult.

Bunurile confiscate sau sechestrate ar putea ajunge la vânzare pe internet, mult mai repede decât acum. Autorităţile vor să evite devalorizarea şi caută soluţii pentru a valorifica mai repede bunurile confiscate chiar din faza de cercetare penală. În viitorul magazin ANAF de pe internet va fi şi marfa confiscată în diverse alte acţiuni.

Numai în parcurile auto ale Poliţiei de Frontieră sunt 1200 de maşini blocate. În general, au fost folosite pentru săvârşirea unor infracţiuni. Poliţia Română are şi mai multe maşini confiscate: aproape 2000.

Şeful ANAF consideră că, deşi pare paradoxal, vânzarea cât mai rapidă a unui bun este şi în interesul proprietarului.

Rămâne de rezolvat o mare problemă: ce se întâmplă dacă proprietarul, găsit nevinovat de instanţă, nu este de acord cu suma obţinută de ANAF prin vânzarea bunurilor sale.

Comentarii

Ultimă oră