Sari la conținut

"M-am plictisit să mă justific de ceea ce fac în pat"

mam-plictisit-sa-ma-justific-de-ceea-ce-fac-in-pat

Leonard Miron spune, într-o postare pe blogul personal, că şi-a dat demisia din TVR, după 20 de ani de activitate în această instituţie, precizând că "s-a plictisit de compromisul devenit calitate editorială", dar şi să se justifice "de ceea ce face în pat".În noiembrie 2012, Leonard a recunoscut că este homosexual şi că, de zece ani, trăieşte cu Miguel, un spaniol pe care l-a cunoscut în România. Cei doi locuiesc în oraşul Reading din Anglia.


"Şi uite aşa, după 20 de ani, mi-am scris demisia; evident, într-un moment contestabil, de unii; doar am auzit fraza «ai luat locul unuia care ar fi meritat să stea» de atâtea ori în ultimele săptămâni. Poate, dar o dată în viaţă pot să fiu şi eu egoist. Şi nu cred că am luat locul nimănui… cred că l-am câştigat cinstit în ultimele 7.665 de zile (...), după prima etapă de evaluare, când aveam 60 şi ceva de procente, eram o victimă, un «epurat», un «profesionist alungat fără milă». Când, după o contestaţie de care sunt mândru, am sărit la 80 şi ceva de procente, am devenit peste noapte «omu' puterii», inamicul public numărul 1, oaia neagră" , spune Leonard Miron.


Leonard Miron spune că a decis să-şi dea demisia din TVR şi pentru că s-a plictisit să îşi justifice viaţa personală. "Pentru că m-am plictisit să mă justific de ceea ce fac în pat în faţa unei adunături de falşi juraţi cu pasapoarte europene, dar mentalitate de gulag. Ei da, şi ce dacă iubesc cu aceeaşi pasiune, de mai bine de 10 ani, acelaşi bărbat? Nu pot urma modelul unei celebrităţi din TVR care-şi schimbă soţii la fel de des ca şi simpatiile politice, nu e genul meu… şi nici treaba mea. Fiecare cu ce-i al lui… şi eu sunt fericit cu ceea ce am. Dar cred că ar fi cazul să nu se uite că «poponarul» vorbeşte vreo 4 limbi străine, că «homalăul» are un masterat, un doctorat şi vreo 3 diplome prin buzunare, că «pidosnicul» chiar ştie să lucreze într-o echipă de televiziune şi să facă performanţă. Inexplicabil, precum piramidele sau unele cazuri sociale de la evaluare, este faptul ca «bulangiul» este bun să fie chemat când nu vrem să cheltuim bani din deviz sau când nimeni nu vrea să încerce marea cu degetul sau când am uitat că trebuie să facă cineva şi emisiunea cu pricina. Scuze pentru invectivele folosite; erau doar citate din managerii în viaţă şi în funcţie", spune Leonard Miron.

Totodată, el spune că a obosit să justifice "lipsa de consistenţă în Dorobanţilor 191". "Mă sună cineva, bine intenţionat, şi-mi propune încă un Eurovision. Zic da, ne întâlnim, decidem până şi ce îmbrac, evităm discuţia de bani şi ne strângem mâna bucuroşi, fiecare cu motivul lui: eu, pentru că-mi place Eurovisionul, el, pentru că are pe cineva care chiar dacă o mai dă în bară câteodată o face cu eleganţă şi profesionalism. Trec 12 ore, sună un telefon sau poate mai multe, iar înţelegerea şi producătorul dispar amândoi în ceaţă", spune Leonard Miron.

De asemenea, el spune că decizia sa de a demisiona are legătură cu faptul că nu îi place "să graviteze într-un vid de decizie şi responsabilitate", dar şi cu faptul că "'producătorul' cu 2.300 de lei (brut) pe lună este o specie dispărută în TVR". "Până şi redactorii au mai mult, ce să mai spunem de realizatori, jurnalist seniori, producători sau alţi «prieteni» seniori de pe liste", spune Miron. Citeste intreaga postare aici

Comentarii

Ultimă oră