Sari la conținut
mama-elodiei-cere-5-milioane-de-euro-daune

Imediat ce procurorii au anunţat trimiterea în judecată a poliţistului Cristian Cioacă, familia Ghinescu a spus că îi va cere în instanţă acestuia despăgubiri de 5 milioane de euro.

„Această cerere a fost depusă încă din 2008. Urmează ca la primul termen de judecată, în instanţă, să vedem dacă se impune reevaluarea acestor daune morale şi materiale. Pe lângă această constituire de parte civilă din partea familiei Ghiniescu, va fi făcută una şi din partea micuţului Patrick, pentru că i-a fost omorâtă mama”, a explicat Crina Radu, avocatul părinţilor Elodiei pentru B1 TV.
Cioacă rămâne în arest. Poliţistul Cristian Cioacă, trimis în judecată pentru omor calificat şi profanare de morminte, după mai bine de cinci ani de la dispariţia soţiei sale, Elodia Ghinescu, rămâne în arest preventiv, în Penitenciarul Colibaşi, după ce magistraţii Tribunalului Argeş au constatat joi legalitatea măsurii. Hotărârea poate fi atacată în termen de 24 de ore, poliţistul urmând să rămână în arest în următoarele 60 de zile. Avocata poliţistului, Măria Văsii, a formulat recurs imediat după ce a luat la cunoştinţă decizia instanţei argeşene.
În intervalul 18-26 august 2007, Ghinescu Elodia Marilena şi ofiţerul SPP, Ilie Cristian, au fost împreună într-un sejur în Dubai, avocata spunându-i anterior soţului său , necorespunzător adevărului, că deplasarea ar reprezenta o recompensă a unei cliente, pentru serviciile prestate în calitate de avocat, şi că ar urma să fie însoţită de aceasta.
În 27 august 2007, victima a descărcat pe calculatorul familiei cinci fotografii realizate în timpul vacanţei din Dubai, trei dintre ele înfăţişându-o alături de amantul său.
A doua zi în jurul prânzului, Elodia a realizat că a uitat pe calculatorul de acasă fotografiile compromiţătoare, a luat un taxi pentru a se întoarce de urgenţă la domiciliu şi, spunându-i lui Cristian Cioacă că ar fi uitat un dosar de care avea nevoie la serviciu, s-a aşezat la calculator şi a şters cele trei fotografii, inclusiv din directorul "Recycle bin", dar Cioacă apucase să vizualizeze fotografiile, arată procurorii.
Şi Cioacă avea o iubită. În noaptea de 28/29 august 2007, spre dimineaţă,Cristian Cioacă s-a deplasat în Piteşti, la domiciliul amantei sale cu care avea de puţin timp o relaţie extraconjugală, de unde s-a întors în Braşov după prânz, puţin înainte de ora 15,00.
“Aproximativ începând cu ora 10.00 discuţiile dintre inculpat şi victimă s-au intensificat, în prima fază la telefon (din listing-ul convorbirilor telefonice ale victimei rezultă că l-a apelat pe inculpat de şapte ori), victima cerându-i inculpatului să meargă la ea la birou pentru a discuta despre divorţ. În jurul orei 18.15, după discuţii aprinse la birou, soţii Cioacă – Ghinescu s-au deplasat cu autoturismul familiei, la domiciliu", mai povestesc procurorii.
Disputa finală. Cristian Cioacă s-a îmbrăcat în uniforma de poliţist şi a părăsit domiciliul, după care a luat legătura cu colegul său căruia îi ceruse în cursul aceleiaşi zile, în jurul orei 16,30, să facă un schimb de ture. Poliţistul a ajuns acasă în jurul orei 2.20.
Pe fondul escaladării conflictului dintre cei doi soţi la un nivel fără precedent în relaţia acestora, inculpatul a lovit-o pe victimă în mod repetat în dormitorul matrimonial al apartamentului conjugal, agresiunea producându-se îndeosebi în spaţiul dintre pat şi peretele comun al dormitorului cu baia aferentă acestuia.  Ca urmare a agresiunilor, victima a decedat. În timpul comiterii faptei minorul Patrick Cioacă se afla la domiciliu împreună cu părinţii săi, precizează procurorii.











Comentarii

Ultimă oră