Cristolovenii și turiștii sunt așteptați, în următoarele 8 zile, la un adevărat maraton cultural. Mâine, 18 septembrie, în localitatea brașoveană începe cea de-a III-a ediție C’Art Fest. Vor fi 30 de evenimente, 4 secțiuni, 10 spectacole de teatru, 6 mari scriitori invitați, 6 concerte și 6 spectacole de stradă.

În prima zi de festival, în deschidere, vor avea loc spectacole de dans și fachiri, iar apoi recitalul extraordinar „Noapte albastră” susținut de Felicia Filip, alături de care vor fi artiștii Vlad Miriță și Gabriel Cotabiță. În a doua și a treia zi de festival pe scena C’Art Fest se joacă două piese de teatru: „Noi 4” de și cu Lia Bugnar, Marius Manole, Ilinca Manolache și Maria Obrețin și „Absolut!” cu Marcel Iureș, unde se așteaptă un număr record de spectatori. De asemenea, vor fi și piesele „Electra” – cu Marian Râlea, Florin Coșuleț și Ofelia Popii, „Ferma”, după „Ferma animalelor” de George Orwell și un spectacol de teatru care are loc la Sibiu: „Faust” – cu IlieGheorghe și Ofelia Popii. Ziua de miercuri, 21 septembrie, este dedicată cărții. Nume mari ale literaturii contemporane se află pe afiș: conferință a Aurorei Liiceanu, atelier de scriere creativă cu Tara Skurtu, întâlnire cu Nora Iuga, Ștefan Manasia și Adrian Șchiop, triplă lansare de carte a Anei Barton. Iar în încheiere „L’Om DadA”, un spectacol cu și de Gigi Căciuleanu. Nu vor lipsi Florin Coșuleț - în „Povestea soldatului”, Adrian Nour – „Necuvintele” și Horațiu Mălăele – „Sunt un orb”.

Copiii vor avea parte de două tipuri de atelier dedicat lor, de bandă desenată (cu Alexandru Ciubotariu, cunoscut drept Pisica Pătrată) și teatru de păpuși cu Adrian Iuga. Vor rula filmele „Muzeon - Ștefan Râmniceanu” și „Doar cu buletinul la Paris” în prezența regizorului Șerban Marinescu, a actorului Mircea Diaconu și președintelui Uniunii Cineaștilor, regizorul Laurențiu Damian, dar există și muzică pentru amatorii de clasic și de îmbinarea lui cu noul: Alexandra Fits și Gaudeamus Quartet și 4Tune Quartet.

Încheierea festivalului este marcată de conferința Aurorei Liiceanu și de super-concertul celor de la Robin and the Backstabbers. Toate evenimentele sunt cu intrare liberă și se vor desfășura la Sala de Cultură, Biserica Evanghelică, Fostul Cinematograf și Piațeta Cristian.