Sari la conținut
maraton-de-poezie-feminina-la-brasov-

Bienala Europeană de Poezie, eveniment intitulat Maratonul European de Poezie la feminin, va avea  loc în perioada 11-12 octombrie, în Aula „Sergiu Chiriacescu” a Universităţii Transilvania din Braşov şi este dedicat poeziei feminine.

Vor participa 34 de autoare din 10 ţări europene: Anglia, Olanda, Polonia, Turcia, Slovenia, Serbia, Spania, Republica Moldova, Ungaria, România. Cea mai tânăr poetă are 23 de ani, iar cea mai în vârstă are peste 70 de ani, a declarat ieri într-o conferinţă de presă, prof. univ. dr. Andrei Bodiu, din cadrul Facultăţii de Litere Braşov.
Evenimentul este gândit ca un recital care se va întinde pe durata a 11 ore, începând cu ora 14.00, miercuri, fiecare participantă având la dispoziţie 15 minute pentru a-şi prezenta, în limba maternă, poemele.
„Sper într-un eveniment de anvergură. În primul rând, mi-aş dori ca el să devină o emblemă a oraşului şi de aici sprijinul primit de la primărie, în ideea de a transforma evenimentul într-un reper cultural al Braşovului. Aş vrea să aibă cât mai multe ediţii de acum în încolo. Mi-aş dori să avem parte de un impact real la public şi să aducem oamenii aproape de această artă extraordinară. Cred că o formă prin care braşovenii pot fi atraşi din nou către poezie, către literatură în general, este prezenţa autorului, lectura autorului în faţa unui public (...)'” a declarat prof. univ.dr. Andrei Bodiu, citat de agerpres.ro.  
Printre invitate se numără Judy Kendall (Anglia), Eva Gerlach (Olanda), Marta Podgornik (Polonia), Judith Agnes Kiss (Ungaria), Barbara Pogacnik (Slovenia), Yaprak Oz (Turcia) Sonia Moll (Spania), Jasmina Topic (Serbia), Irina Nechit (Republica Moldova), dar şi una dintre „veteranele” poeziei româneşti, Angela Marinescu.

Comentarii

Ultimă oră