Sari la conținut

„Maratonul Zăpezii” a opta ediție, sâmbătă, la Râșnov

maratonul-zapezii-a-opta-editie-sambata-la-rasnov

Sâmbătă, 2 februarie 2019, va avea loc cea de-a opta ediție a „Maratonului Zăpezii Rășnov”, un eveniment unic în România, dar și în Europa.

Ediția de anul acesta are un caracter simbolic, maratoniștii alergând compact în „Stafeta Rășnovului”, prin zona istorică și turistică a orașului.

Asociația Club Sportiv Eco-Alpin organizează cea de-a opta ediție a „Maratonului Zăpezii Râșnov”, pe 2 februarie 2019, în parteneriat cu Primăria Orașului Râșnov și Consiliul Județean Brașov. Acesta face parte dintr-un ciclu de maratoane istorice „Din dragoste pentru România și istoria ei”, prin care maratoniștii din România aleargă în locurile cele mai încărcate de istorie ale țării, transmițând în randul tinerilor respect și recunoștință pentru înaintașii nostri.

Până în prezent s-au înscris în competiţie peste 150 de persoane, atât pentru tura scurtă, de 1,5 kilometri, cât şi pentru cea lungă, de 42 de kilometri.

Înscrierile se pot face inclusiv în ziua desfăşurarii evenimentului.

„Maratonul Zăpezii Râșnov” este un eveniment unic în România și în Europa, doarece participanții trebuie să-și testeze limitele în condiții de iarnă, la temperaturi negative și pe zăpadă. Aceștia vor alerga în 2 probe, cursa populară de copii și maraton, putând admira centrul istoric al orașului Râșnov, Valea Glajeriei, cât și masivele muntoase Piatra Craiului sau Postăvarul.

=

Participanții vor alerga în două probe: Cursa Populară de copii (1.000 metri) și Maraton.

Startul se va da la ora 9.00 din Piața Unirii, de către primarul orașului Râsnov, Liviu Călin Butnariu. Sosirea în cursa populară va fi în Piața Unirii, pentru cei din cursa populară și la Centrul de Pregătire Montană Himalaya de pe Valea Glăjeriei, pentru participanții la proba de maraton.

Grupul de alergători în proba de maraton (42,195 km) va fi alcătuit din 15 maratoniști cu experientă. Printe aceștia se numără o maratonistă din Japonia, Hiroko Ogawa, 3 din București, 1 din Adjud, 2 din Bistrița, 2 din Brăila, 2 din Galați, 1 din Brașov, 1 din Codlea, 1 din Chiajna și 1 din Râșnov.

Grupul de 100 copii este format din elevi ai școlilor din Rășnov, care vor alerga pe o distanță de 1 km, fiind echipați în tricouri albastre, galbene și roșii. Premierea acestora va avea loc imediat după terminarea cursei, în Piața Unirii, iar cea a mararatoniștilor se va desfășura la Cabana Himalaya, începând cu orele 15.30.

Cei mici vor avea de străbătut un traseu mai uşor, care se va amenaja pe străzile din jurul Pieţei Unirii. Adulţii vor avea, însă, de parcurs un traseu mai dificil. Din centrul oraşului, aceştia vor urca până la Cetatea Medievală, vor ajunge mai apoi pe Valea Cetăţii, după care vor continua traseul amenajat pe Valea Glăjeriei, până la Cabana Diham. De acolo se vor întoarce pe Valea Glăjeriei, iar punctul final al maratonului va fi la Cabana Himalaya.

Traseul în proba de maraton este următorul:

Piața Unirii, str. Republicii, str. Florilor, str. Ion Creangă, Piața Unirii, Cetatea Râșnov, str. I.L. Caragiale, Complexul Olimpic de Sărituri cu Schiurile, , I. L. Caragiale, intersecția cu str. Mihai Eminescu, Valea Glăjeriei, cabana Himalaya, intersecție Diham – Mălăești, 3 km către Cabana Diham, intersecție Diham – Mălăești, 2 km spre Cabana Mălăești, intersecție Diham – Mălăești , cabana Himalaya,  intersecție Valea Cărbunării cu DN Râșnov-Predeal, Cabana Himalaya, care  va însuma în total 42,195 km.


  Drapelul României și un steag al Cetății Râșnov vor flutura în cursă.

Parteneri în organizarea maratonului sunt Isostar România, Artsport.ro, DJTS Brașov, ARPIA și APIS Carpatica – PFA Achim Ștefan Decebal.

Comentarii

Ultimă oră